Pełen rok z Teslą Highland 3 RWD - wrażenia i zużycie

inter

Pionier e-mobilności
Zauważyłem to samo a auto nie ma jeszcze roku! będzie to można reklamować?
Mam czerwony i nie ma różnic w kolorze.

inter

Pionier e-mobilności
Podejrzewam, że im jaśniejszy kolor tym bardziej widoczne (mam biały)
Starzeje się zabezpieczenie i wpływa na lakier.

inter

Pionier e-mobilności
To raczej nie lakier zmienia kolor tylko ta powłoka bezbarwna zaczyna żółknąć (takie moje odczucie)
Lakier bezbarwny, jest na całym samochodzie. A żółknie tylko tam, gdzie jest zabezpieczenie progów.

Michal

Moderator
Podepnę się z czymś takim. Na dziś zdarzyło się to około 10 razy (tak kilka % prawdopodobieństwa, głównie przy temp. poniżej zera).
Pierwsze uruchomienie pompy ciepła objawia się takim chrrrrrchrrrrumm. Jakby trzeć metalem o bruk. Znając specyfikę PC i jak działa sprężarka - BARDZO to nietypowe i nie wróży nic dobrego.
To co nagrałem na nagraniu brzmi 3x lżej niż w rzeczywistości. I zazwyczaj trwa 2-3x dłużej.
Wsiadam, ruszam - a tu takie chrum jakbym o coś auto przytarł.
Od 3-4 dni próbuję nagrać drugi raz - nie pojawiło się. Ale kwestia czasu.

Ktoś z Was doświadczył czegoś podobnego?

Link VIDEO
Moim zdaniem to octovalve jak zmienia pozycję do pracy. U mnie też miałem coś podobnego że 2 razy - na razie nie mogę złapać kiedy to się dzieje.

eimi

Pionier e-mobilności
Moim zdaniem to octovalve jak zmienia pozycję do pracy. U mnie też miałem coś podobnego że 2 razy - na razie nie mogę złapać kiedy to się dzieje.
Ja miałem tak w trójce jak wyjeżdżałem z ciepłego garażu na zimne kiedy było okolice zera lub mniej.

Michal

Moderator
Ja miałem tak w trójce jak wyjeżdżałem z ciepłego garażu na zimne kiedy było okolice zera lub mniej.
U mnie z zimnego garażu do zimnego :)
W garażu może jest jakieś 5°C więcej niż na dworze. Ale tak dzieje się rzeczywiście chyba w okolicy zera. Tylko tak jak pisałem zdarzyło się chyba 2 razy. Schemat mniej więcej taki, że chwilę po uruchomieniu ogrzewania 2 zimnym aucie. Tak jakby po wstępnym nagrzaniu samej pompy następuje przełączenie na grzanie kabiny.
Możliwe, że to nie octovalve, tylko zawór włączający nawiewy z wentylatora.

jarqu

Posiadacz elektryka
Zauważyłem to samo a auto nie ma jeszcze roku! będzie to można reklamować?
reklamować można pytanie co mogą z tym zrobić? Nawet jak uznają to co mogą zrobić, zerwać i malować od nowa? Pomalują pół auta wraz z cieniowaniem a problem wróci po roku?

Najnowsze dyskusje