Peugeot E-5008 zużycie energii – WOW!

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
I dlatego całe życie trzymam się z daleka od aut na F. Stellantis jako pochodna myśli francuzkiej to jakaś zmora motoryzacji, na forach USA jadą po nich jak to zepsuli Jeepa że do niczego się nie nadaje i sypie sie tego samego dnia którego wyjechali od dealera.
No ale mój e208 trzyma się jednak lepiej od TM3 kolegi @cooler :). Jak na razie (2 lata) nic nie padło.

cooler

Pionier e-mobilności
No ale mój e208 trzyma się jednak lepiej od TM3 kolegi @cooler :). Jak na razie (2 lata) nic nie padło.
Ale ja za to mam wszystko nowe :) Handluj z tym!
No i w 2 lata to zrobiłem ok 70k km. Nie trzymałem auta pod kołderką :)

Last edited:

adamusek

Posiadacz elektryka
Ale ja za to mam wszystko nowe :) Handluj z tym!
No i w 2 lata to zrobiłem ok 70k km. Nie trzymałem auta pod kołderką :)
Ja mam Kangoo francuskie, prawie 300tys km przez 6 lat, nie psuje się, nie rdzewieje, jak to możliwe ? ;)
Do tego to konwersja ;)

cooler

Pionier e-mobilności
Ja mam Kangoo francuskie, prawie 300tys km przez 6 lat, nie psuje się, nie rdzewieje, jak to możliwe ? ;)
Do tego to konwersja ;)
I tu żeś mi Wąski zaimponował!
Trzymałbym jeszcze przez lata, choć i tak nie kupię bo to akurat auto nie dla mnie.

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Do tego to konwersja ;)

I będzie o tym artykuł wkrótce ;)

Swoją drogą: E-5008 oddałem przed terminem, pierwszy raz w życiu :) O ile jakieś testy udało się zrobić, o tyle z ładowaniem był duży problem.

Generalnie co druga jazda dłuższa niż godzinę powodowała wywalenie błędu i sugestię, by szukać serwisu. Myślałem, że samochód będzie ciekawą alternatywą dla Kii EV9, a było stresujące doświadczenie. Niestety.

cooler

Pionier e-mobilności
I będzie o tym artykuł wkrótce ;)

Swoją drogą: E-5008 oddałem przed terminem, pierwszy raz w życiu :) O ile jakieś testy udało się zrobić, o tyle z ładowaniem był duży problem.

Generalnie co druga jazda dłuższa niż godzinę powodowała wywalenie błędu i sugestię, by szukać serwisu. Myślałem, że samochód będzie ciekawą alternatywą dla Kii EV9, a było stresujące doświadczenie. Niestety.
No proszę, a koledzy na forum piszą że jeżdżą po 2 lata e-208 i nic się nie dzieje.

Przypomina mi się jak kiedyś byłem w szoku gdy okazało się że szef serwisu VW na Chełmżyńskiej jeździł VW Polo. Koledzy mechanicy też się śmieli, mówili że to doświadczenie go nauczyło i że ma sentencję:
"Małe auto - mały kłopot".

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
No proszę, a koledzy na forum piszą że jeżdżą po 2 lata e-208 i nic się nie dzieje.

Bo nic się nie dzieje:)

KrzysztofFly

Moderator
Coś mało cierpliwy/uparty tester się Stellantisowi trafił ;), a mógł być materiał na ciekawy artykuł, no chyba, że zabronili o wadach pisać ;). Następnym razem proszę o info, pomogę ;).
W sumie to aż dziwne, że trafił się taki felerny egzemplarz testowy, mogłoby się wydawać, że te powinny być tym bardziej wyselekcjonowane i pozbawione jakichkolwiek wad (gdyby testował go @cooler to byłby godny jego pecha egzemplarz).

cooler

Pionier e-mobilności
Coś mało cierpliwy/uparty tester się Stellantisowi trafił ;), a mógł być materiał na ciekawy artykuł, no chyba, że zabronili o wadach pisać ;). Następnym razem proszę o info, pomogę ;).

W sumie to aż dziwne, że trafił się taki felerny egzemplarz testowy, mogłoby się wydawać, że te powinny być tym bardziej wyselekcjonowane i pozbawione jakichkolwiek wad (gdyby testował go @cooler to byłby godny jego pecha egzemplarz).
I dlatego do testów powinni dostawać nie dziennikarze, ale osoby które umieją przetestować samochód do żywego. Ale wtedy mogło by się okazać że nowe nie schodzą. A tak pochwałą, ludzie kupią a potem jakoś to będzie: vide konkursy "Samochód/silnik roku"
Gratulacje @Łukasz Bigo dołączenia do elitarnego klubu testerów ostatecznych (albo ja wysiądę albo samochód).

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji

Nie zabronili, zbiorę to do kupy. Trochę tym samochodem przejechałem, jakieś tam doświadczenia mam.

Myślę, że to problem platformy STLA, bo jeden z komunikatów w Grandlandzie był bardzo podobny i też wracał znienacka, po czym znikał, gdy auto stało dłużej wyłączone. Ale liczniki działały cały czas :)