Pierwsza podróż na morze - da się bez problemów "normalnie" jak dieslem, ale...

nabrU

Moderator
Wiecie co mnie ciekawi... czy oni w tym orlenie to wiedzą o tym że zaczeli montować lepsze stacje (szybsze).

Będzie jak nic artykuł na główną Elektrowozu... :sneaky: :)

krzyss

Pionier e-mobilności
Nie było gorszych to brali co było żeby zakończyć zadanie :)
Bardzo mnie to cieszy, jednak miedzy 75 a 95kW jest roznica na plus :) a i po podwyzkach na SuC wydaje się znośnie...

vwir

Pionier e-mobilności
Wiecie co mnie ciekawi... czy oni w tym orlenie to wiedzą o tym że zaczeli montować lepsze stacje (szybsze).
Nie wiedzą. Na stronie orlena piszą tylko o fastpoint. To mnie zresztą zmyliło i dlatego początkowo nie rozumiałem skąd się bierze różnica. Zabrakło mi dwóch czynników, którymi z kolei dysponował Nabru: szklaneczka ginu i brak wiary w słowo pisane na stronie państwowej firmy.

JareG

Pionier e-mobilności
Nie, trza spoglądać na pomarańczową obwódkę wokół przycisku awaryjnego zatrzymania. JPRDL... Ale wyznacznik prędkości ładowarki 🤪

Mój trud skończony, idę się napić. Na trzeźwo nie zrozumiem tego, co się właśnie okazało.
To proste: Orlen zamówił i montuje ładowarki, które rozpoznać (i zapewne obsłużyć) potrafi nawet analfabeta - i to dlatego nie ma tabliczek znamionowych. Jeden rzut okiem i sprawa jasna. A o ile taniej to może być! 🤣

Pozdrawiam

Michal

Moderator
Jak z tymi czujnikami parkowania w Tesli :p Normalnie oszczędzą z 20 dolców na aucie, a ja chyba jednak wolałbym dopłacić :confused:
Skończy się to tak, że już do śmierci będę jeździł tą trójką, którą mam obecnie, bo będzie najlepsza z dostępnych :D

JareG

Pionier e-mobilności
Jak z tymi czujnikami parkowania w Tesli :p Normalnie oszczędzą z 20 dolców na aucie, a ja chyba jednak wolałbym dopłacić :confused:
Skończy się to tak, że już do śmierci będę jeździł tą trójką, którą mam obecnie, bo będzie najlepsza z dostępnych :D
I to mogłoby być OK, gdyby nie fakt że nawet jak masz czujniki to mogą Ci je wyłączyć.. trochę szkoda.

Pozdrawiam

cooler

Pionier e-mobilności
I to mogłoby być OK, gdyby nie fakt że nawet jak masz czujniki to mogą Ci je wyłączyć.. trochę szkoda.
Kurcze, a ja niedawno do swojego starego samochodu którym jeździ syn dorzuciłem czujniki aftermarketowe - i to samo będę musiał zrobić w Tesli niedługo - dobrze że zostawiłem sobie namiary. @viallos - mamy niedaleko :D 🙃

Master

Fachowiec
Ładowarka fastpoint 100kW ekoenergetyki, o której wspomniałem?
hej @vwir nie mogę znaleźć twojego starego wpisu dot ładowarek - chyba to było nie na forum tylko pod artykułem elektrowozu
Możesz przypomnieć gdzie osiągnę 100kw lub więcej z Ioniq 5 , poza Orlen ( ładowarki Ekoenergetyka) ? Jest gdzieś jakaś lista
Jadę na narty i trzeba zaplanawac , jakoś ABRP to słabo ogarnia wg mnie