Pierwsze dostawy w 2022

nyknow

Fachowiec
takie pytanie: status u mnie spraw jest taki ze leasing zaplacil za auto i na koncie pojawil sie status: przygotowanie do dostawy (odbiór niezmienny od kilku dobrych tygodni tj 23 marca) - czy ten status jeszcze jakoś się zmienia czy już taki pozostaje do samego odbioru? - bo teraz rozumiem ze tesla musi przesłać dokumenty do leasingu do rejestracji i czy ten fakt zostanie jakoś odnotowany na koncie.?

Frunek

Fachowiec
Nie wiecie czy da się przełożyć przyznaną datę odbioru? Mam na 22/03, ze względów logistycznych chciałem na 25/03. Ale zanim zadzwonię (mam bezpośredni nr do kogoś z Tesli PL) wolę dopytać, bo może w takich sytuacjach przekładają na koniec roku ;-)

Last edited:

Quba88

Posiadacz elektryka
Nie wiecie czy da się przełożyć przyznaną datę odbioru? Mam na 23/03, ze względów logistycznych chciałem na 28/03. Ale zanim zadzwonię (mam bezpośredni nr do kogoś z Tesli PL) wolę dopytać, bo może w takich sytuacjach przekładają na koniec roku ;-)
Masz opłacone? Dokumenty Ci wysłali? To jak maja Ci auto odebrać?

ostrix

Zadomawiam się
Nie wiecie czy da się przełożyć przyznaną datę odbioru? Mam na 22/03, ze względów logistycznych chciałem na 25/03. Ale zanim zadzwonię (mam bezpośredni nr do kogoś z Tesli PL) wolę dopytać, bo może w takich sytuacjach przekładają na koniec roku ;-)
Dziś przekładałem! Powiedziałem, że nie dam rady i zgodzili się. Od razu pojawiła się poprawiona data i godzina na koncie.

3skowy

Zadomawiam się
Ja mam termin na wtorek 11:00. Może ktoś ma podobną godzinę i chce obejrzeć samochody razem?

Wiem, że Pani Jowita już rozmawiała z moim handlowcem. Ale wszedłem na konto Tesla i faktura końcowa jest na złą osobę pomimo zmiany na koncie i rozmowy o tym z inną osobą z Tesli, która wcześniej do mnie dzwoniła. Mam nadzieję, że to nie będzie duży problem...

krzyss

Pionier e-mobilności
Ja mam termin na wtorek 11:00. Może ktoś ma podobną godzinę i chce obejrzeć samochody razem?

Wiem, że Pani Jowita już rozmawiała z moim handlowcem. Ale wszedłem na konto Tesla i faktura końcowa jest na złą osobę pomimo zmiany na koncie i rozmowy o tym z inną osobą z Tesli, która wcześniej do mnie dzwoniła. Mam nadzieję, że to nie będzie duży problem...
ALe masz juz oplacona fakture i zarejestrowane auto ?
Na koncie wcale nie musi byc dobra faktura jak masz leasing.

Quba88

Posiadacz elektryka
Mialem jutro odbierać ale niestety firma rejestrująca dla PKO (MultiAssist) nie wiadomo dlaczego twierdzi ze faktura jest zle wystawiona bo data dostawy to 24.03 wiec przed 24.03 oni nie chcą tego rejestrować. Także PKO walczy z Multiassist o rejestracje w poniedziałek. Może uda się wtedy w środę odebrać auto...

Najnowsze dyskusje