Pierwsze dostawy w 2022

Sfotek

Posiadacz elektryka
Jeżeli samochodu nie ma w PL to nie mogą zwrócić się do US o zwolnienie z akcyzy.
Mhm ale samochodow fizycznie nie moze byc w PL bo dopiero co statki doplynely z rocznikami 2022. Moze lekko przyspieszaja sobie robote deklarujac ze juz jest…. albo papiery przyjda bez zwolnienia a z deklaracja Tesla. Dam znac!

neq

Zadomawiam się
Samochody mają być 18 w Warszawie, czy od 18 mają być wydawane. To subtelna ale istotna różnica. Ja mam planowany odbiór 22 o 14.00, ale ze względu na całą logistykę odbioru wolałbym odebrać auto 21 lub nawet 18.

Sfotek

Posiadacz elektryka
Samochody mają być 18 w Warszawie, czy od 18 mają być wydawane. To subtelna ale istotna różnica. Ja mam planowany odbiór 22 o 14.00, ale ze względu na całą logistykę odbioru wolałbym odebrać auto 21 lub nawet 18.
Mi dzisiaj potwierdzali ze moj egzemplarz bedzie dopiero 25.02. Jak co kwartal samochody zjezdzaja do Wawy partiami. Maja target zeby wydac samochod w ciagu 5 dni zeby placu im nie zabieral.

Ewan_McTeagle

Zadomawiam się
skad masz info o terminach ?
ja dostalem takie samo info od Tesli. Ok. 10.03 spodziewają się aut w Wawie, 14-15 szykować się na odbiór. Powiedział też, żeby przekazać leasingowi jego dane kontaktowe, bo leasing może już im wysłać "żądanie wydania dokumentów auta" czy jakoś tak.
Ja terminu na koncie nie mam (zamówienie z 8.11) — przywykłem, że ten system nie ma sensu...

tomwroclaw

Fachowiec
Mi tylko trochę szkoda że raczej nie będę miał AMD ale przeżyje. Zawsze można wymienić z czasem pewnie xD. Ja nie miałem potwierdzenia zmiany zasięgu (no chyba że to nie jest zawsze reguła). Zobaczymy

Najnowsze dyskusje