Pierwsze dostawy w 2022

ATnet

Posiadacz elektryka
Przeczytałem co poprawili, nie odbiega to od zakresu poprawek innych producentów, poprawiają to co spieprzyli i da się to softwarowe przykryć. Bo uruchomienie apki do Tik-Tok to nie jest zasadnicza poprawka. Dalej auto jeździ nie lata, ma taki zasięg jaki ma, nie rozumiem czym to się różni od innych producentów. Rozumiem ze brak obowiązkowych przeglądów to befit, tyle ze jak to wpłynie na bezpieczeństwo zwłaszcza bardziej ztyranych egzemplarzy nie wiadomo. Rozumiem ze asystent jazdy działa lepiej niż u większości, ma fajny tablet i zero przycisków. Ale właśnie dlatego nadal uważam że taki produkt wymaga solidnej sieci serwisowej i to żadna łaska, tylko inwestycja w rynek. Tak jak inwestowali w rynek w US czy Norwegi tak muszą tu zainwestować, łaski nie robią. Bo poza fanami marki to przeciętny kierowca nie kupi auta bez zaplecza serwisowego i tyle.

Kuba K.

Posiadacz elektryka
Przeczytałem co poprawili, nie odbiega to od zakresu poprawek innych producentów, poprawiają to co spieprzyli i da się to softwarowe przykryć. Bo uruchomienie apki do Tik-Tok to nie jest zasadnicza poprawka. Dalej auto jeździ nie lata, ma taki zasięg jaki ma, nie rozumiem czym to się różni od innych producentów. Rozumiem ze brak obowiązkowych przeglądów to befit, tyle ze jak to wpłynie na bezpieczeństwo zwłaszcza bardziej ztyranych egzemplarzy nie wiadomo. Rozumiem ze asystent jazdy działa lepiej niż u większości, ma fajny tablet i zero przycisków. Ale właśnie dlatego nadal uważam że taki produkt wymaga solidnej sieci serwisowej i to żadna łaska, tylko inwestycja w rynek. Tak jak inwestowali w rynek w US czy Norwegi tak muszą tu zainwestować, łaski nie robią. Bo poza fanami marki to przeciętny kierowca nie kupi auta bez zaplecza serwisowego i tyle.
W ZOE spierdolili sporo a nie widze by ganiali mnie co miesiąc po nowy soft.

ELuk

Pionier e-mobilności
Ja jako, natywnie uwarunkowany hasłem „bez gwiazdy nie ma jazdy” nie miałem oporu kupna tego szajsu od Tesli i jestem bardzo zadowolony. Problem jak sadze mają ludzie którzy kupując „premium” Tesle myśleli ze awansują w relacjach społecznych.., i Ci którzy tak myśleli ale nie kupili.., 😉

Michal

Moderator
Bo poza fanami marki to przeciętny kierowca nie kupi auta bez zaplecza serwisowego i tyle.
Chyba nadal nie rozumiesz.
W PL przeciętny kierowca nie kupi Tesli nawet gdyby w każdym mieście powiatowym stał salon, serwis i jeszcze szampana otwierali na czerwonym dywanie jak kiedyś przy Passacie i dołączali zdjęcie jak kierownik salonu przekazuje Ci kluczyki... Rynek nie działa w taki sposób, że firma ma wytworzyć popyt poprzez zawyżoną podaż. Te czasy już dawno minęły i nie wrócą. Obecnie firmy badają rynek przed i na tej podstawie podejmują decyzję o wejściu. I dlatego ja jestem zdziwiony, że weszli do PL, bo sprzedali w rok 900 aut!!! W 38 mln kraju...
W Polsce przeciętny kierowca to jeździ Fabią albo jak mu się poszczęścilo w życiu to RAV4. Te wszystkie Corolle i inne nowe auta są kupowane do firm... Nawet Ty psujesz ten rynek i szansę na jego wzrost, tym piperzeniem o ceracie i psuciem innym zabawy...

Ja już nie mam siły do niektórych z Was na tym forum ostatnio, bo człowiek stara się być miły, uczynny, przekazywać wartościowe treści, a niektórzy po prostu na to nie zasługują, bo siedzą tu chyba tylko po to, żeby zarazić innych swoim smutnym życiem...

Last edited:

300ps

Zadomawiam się
Wracając do tematu wątku: czy ktoś z nas zboczeńców sprawdzających kody na stronie (a myślałem, że ja tak nie będę robił 🤦🤣) ma zebrane do kupy informacje o tych statkach i gdzie można sprawdzać co w nich płynie?

JareG

Pionier e-mobilności
(...)
Ja już nie mam siły do niektórych z Was na tym forum ostatnio, bo człowiek stara się być miły, uczynny, przekazywać wartościowe treści, a niektórzy po prostu na to nie zasługują, bo siedzą tu chyba tylko po to, żeby zarazić innych swoim smutnym życiem...
🤣
Może źle do tego podchodzisz..? Ja tam zawsze szukam jakichś pozytywów, i praktycznie zawsze jakieś są :) Np. u kol. ATnet to są jego dwa futrzaki, tak na początek :D A taki ogólny pozytyw: może to i lepiej z tym psuciem rynku (głównie teslowego jak rozumiem) - no bo przecież im więcej Tesli się sprzeda, tym coraz trudniej będzie znaleźć miejsce na SC 🤣 A dla człowieka, który wie czego chce, poszuka i poczyta sobie, sam sobie wyrobi zdanie i jeśli wyjdzie mu, że to Teslę ma kupić.. to ją kupi, niezależnie od marudzenia :) Świata nie zbawisz, za to napinając się rydzykujesz swoją żyłką pierdzącą..

Pozdrawiam

Sfotek

Posiadacz elektryka
Wracając do tematu wątku: czy ktoś z nas zboczeńców sprawdzających kody na stronie (a myślałem, że ja tak nie będę robił 🤦🤣) ma zebrane do kupy informacje o tych statkach i gdzie można sprawdzać co w nich płynie?
Tutaj mozna znalezc codziennie najnowsze dane:

Co do sprawdzania po VIN to tylko HOEGH oferuje taka opcje na ich stronie.

Jak tam nie znajdziesz to przy braku informacji z Tesla PL o o planowanych datacg wydania ….. nic sie nie dowiesz…. poza wieksza znajomoscia drog morskich, portow i czasow przepraw statkow.

Michal

Moderator
Pisałem kiedyś takie info:
Post in thread 'Tesla Model Y LR - Dostawa Q4' https://forum.elektrowoz.pl/threads/tesla-model-y-lr-dostawa-q4.1115/post-18228

Ps. Polecam przeczytać cały wątek, bo odpowiada na dużo potencjalnych pytań.

nyknow

Fachowiec
U mnie też, VIN brak, umowa rezerwacji zniknęła. Jakiekolwiek nawiązanie do ceny jest tylko przy zalogowaniu się przez komórkę, na wersji na PC nie ma w ogóle :) Przestałem się tym przejmować, na każdym froncie (również finansowania i dotacji) same niewiadome. Jak wyjdzie to wyjdzie, a jak nie to szukam spaliniaka.
u mnie tak samo - w sensie vin brak i umowy rezerwacji nie ma - mam tylko fakturę na zaliczkę i jej korektę w dokumentach. :) najważniejsze ze coś się zmienia :) jak będziesz szukał spaliniaka to mam fajnego na sprzedaż :) (trochę lat już ma ale V8)