Pierwsze dostawy w 2022

nyknow

Fachowiec
To jest bardzo ciekawe info. Przede wszystkim jestem zaskoczony jak szybko rosnie liczba osob chetnych do zakupu samochodu EV w polsce z segmentu premium. Po drugie, te 111 VIN daje estymacje czasowa - musimy sie uzbroic w cierpliwosc bo nie szybko dostaniemy VIN. Po trzecie, jak malo jest osob wpisanych w pliku w stosunku do zamowien. Wychodzi na to, ze tu przychodza tylko zapalency :)
wiadomo, że bedzie zadyma jak w grudniu .... chyba te auta się juz wyprodukowały więc nie wiem dlaczego dopiero 17% osób ma vin itd. --- nie wspomnę już o osobach finansujących się leasingiem itd. - taka organizacja tego wszystkiego, że wiadomo, że bedzie zadyma - a może to tak musi być :)

Boko

Fachowiec
Zgadzam sie. Tyle ze milosc do Tesli cierpliwa jest, wyrozumiala jest… czemu ludzie spedzaja 3 dni i noce w mrozie na kazda premiere nowego iphona? Z tego samego powodu z ktorego my analizujemy kazdy cm internetu dotyczacy dostawy, AMD czy niusow o Giga SHG. I nawet jak bedzie syf przy odbiorze, Pan sprzedawca nie przyjdzie w garniturze i nie pogratuluje nam zakupu tylko powie, masz tu papiery i nara to i tak produkt sie sam obroni i radosci nie bedzie konca. Nie potrzeba ch*** marketingu i hasla w stylu..pozwol sobie na odrobine luksusu. Tesla poprostu ci dziekuje, ze jako early adopter w Polsce, zmieniamy status quo i percepcje tego czym powinien byc samochod. A przede wszystkim, ze przechodzac na EV, to o jeden ICE samochod mniej na swiecie i szansa dla tej naszej planety. To tyle w temacie… anyway, 40 tys Tesli plynie wlasnie do EU, chyba bedzie tam te nasze 600, nie?? :)

Ewan_McTeagle

Zadomawiam się
Taka historia. Napisałem rano maila do doradcy z pytaniem czy coś wie o moim aucie; że widzę, że zaczęły się pojawiać VINy, także u osób, które zamówiły później niż ja i czy coś wie o moim aucie w swoim systemie. Jakieś 10-15 minut później dostałem powiadomienie od VIN Findera i mam VIN w kodzie. Oby już nie zniknął, bo trafiłem rocznik 2022 :)

PS. Pytanie, jak długo od pojawienia się VINu w kodzie do jego oficjalnego pojawienia się na koncie? :)

Attachments

• Screenshot 2022-02-08 at 11.43.48.png
    Screenshot 2022-02-08 at 11.43.48.png
    66,8 KB · Liczba wyświetleń: 79

Adi

Zadomawiam się
Ciekawe bo ja też mam juz VIN a odbiór mówiłem im że chce w maju - i taką mam estymowaną datę odbioru wpisaną - tego się nie spodziewałem :)

Sfotek

Posiadacz elektryka
Update z dzisiaj:

- Po oplaceniu zamowienia i przeslaniu potwierdzenia w systemie szybko zmienili status na oplacone.
- Dokumnety beda wysylac blizej konca tygodnia ( czekaja na zwolnienie z akcyzy)
- samochod ma byc na placu 25.02
- w miedzyczasie zamowilem UMC v1 w cenie 2750 brutto - 3fazy - oplacone karta na proforma z odbiorem na miejscu ( nie wysyłają …)