ABRP ma pobór zależy od prędkości. Ta wartość przy 110 kmh jest tylko referencyjna, żebyś mógł sobie wpisać więcej lub mniej jeśli tak ci wychodzi z doświadczenia. Ich system dobiera zawsze prędkość do ograniczeń - jedzie zgodnie z ograniczeniem. Czyli w PL nie ma znaczenia czy masz ustawione 140 kmh czy 200 kmh, bo i tak policzy 140.Ok to jeszcze pytanie odnośnie pobierania prądu. On 156 ma wpisane przy 110, czy przy 140 on to podniesie procentowo czy ma w bazie ile taki samochód pobiera? Bo kiedy daje 140% to twierdzi, że z Lubina do Szczecina dojadę na 10% (300km) jadąc 168km/h co nie wydaje mi się realne. Ciekawi mnie z jaką najszybszą prędkością mogę przejechać te trasę bez ładowania startując ze 100%.
ABRP ma w bazie zużycie zależne od prędkości. Możesz zmienić referencyjny pobór przy 110 kmh i to wpłynie na te ich wartości z bazy przy innych prędkościach ale nie wiem jak.
Nie da się w ABRP ustawić prędkości większej niż dopuszczalna, więc po Sce zawsze będzie ustawiał 120 kmh, a po autostradzie 140 kmh.
Jeszcze jedna kwestia, to darmowy ABRP nie pokazuje ruchu na drogach, czyli zakłada, że jedziesz pusta drogą.
Tylko w Tesli albo S3xy Commander/Buttons/Knob
czy abrp potrafi grzać baterie w tesli przed dojazdem do SuC? ze wstępnego research wygląda że nie, może ktoś potwierdzić?