Ale jaja. Od ręki i ceny nie jak u jubilera.Na allegro po 60zl/4l
Ale jaja. Od ręki i ceny nie jak u jubilera.Na allegro po 60zl/4l
Model zarabiania tesli nie opiera się na serwisie.Ale jaja. Od ręki i ceny nie jak u jubilera.
Mi tylko pan w nissanie uczciwie powiedział po co są przeglądy w elektrykach. Największe bajki to w VW sprzedawca opowiadał. Ale on ogólnie jakiś bajkopisarz był.Przy cenie płynu w Kia, mam wrażenie,że ich model polega na tym, by orznac kupującego w biały dzień. Mysle, że to się nadaje do nagłośnienia w mediach. Temat byłby bardzo chwytliwy przy obecnym sentymencie do elektryków w mainstreamie. Wspomniano tutaj porównanie do BMW..z całym szacunkiem, Kia soul to nie BMW. To jednak tanie auto dość niskiej klasy, które sprzedało się tylko dlatego, że nic innego na rynku nie ma 😂😂. Poza tym mimo wszystko nie sądzę że wymiana płynu w elektryku BMW kosztuje 4.3k PLN. Jaja i tyle.
Wcześniej e-Niro też się sprzedało, bo niczego innego nie było.. bo i faktycznie, w tej cenie nie ma i nie było niczego innego. Całkiem fajnie KIA te tanie elektryki wyszły. A mówię to jako wieloletni użytkownik spalinowych aut Mercedesa i Audi.Wspomniano tutaj porównanie do BMW..z całym szacunkiem, Kia soul to nie BMW. To jednak tanie auto dość niskiej klasy, które sprzedało się tylko dlatego, że nic innego na rynku nie ma 😂😂
Nie miałem na myśli elektrycznego BMW/MB, tylko spalinowePoza tym mimo wszystko nie sądzę że wymiana płynu w elektryku BMW kosztuje 4.3k PLN. Jaja i tyle.
No przecież napisałem, ile kosztuje ten płyn u Hyundai'a - 145 zł za 2L, czyli wyjdzie ~1000 zł za 14L. A skoro dostarczając swój płyn, nawet kupiony od KIA, i tak masz wpis o tym w papierach, to trza kupić ten od Hyundai'a ale gdzieś w internecie (ja znalazłem za 56EUR za 5L) i wtedy cena będzie już nie taka porażająca.. pewnie, że ten dla Tesli ma w ogóle śmieszną cenę, a na dodatek Tesla nie wymusza jego wymiany co jakiś czas.Przy tej cenie płynu chyba dokupie pakiet serwisowy, póki mogę jeszcze... Aczkolwiek ciągle zakładam, że ta cena to jakaś pomyłka. Nie wierzę, że w Hyundaiu ten sam plyn kosztuje wielokrotnie mniej. Kupy się to nie trzyma.
Ja bym powiedział że jednak dość drogo bo to zwykły płyn G11, można go kupić od 20 PLN za 5 litrów.Ale jaja. Od ręki i ceny nie jak u jubilera.
Akurat nie zrobili tego specjalnie. Bo problemach z bateriami w Konie Electric Hyundai w szybkim tempie wprowadził zmiany produkcyjne w modelach z takim samym układem napędowym (Kona E/ e-Soul / e-Niro, później również w Ioniq 5) - wprowadzili ten nieprzewodzący płyn aby zmniejszyć ryzyko zapalenia się baterii. Niestety jako nowość produkowana na niewielką skalę okazał się dość drogi. Widać jednak że w kolejnych modelach jakoś inaczej to rozwiązali i w EV-6, czy Niro-EV już stosują tradycyjny płyn chłodniczy. Jedyne co mnie dziwi to to że Hyundai zszedł z ceną za litr a Kia ją utrzymuje na wysokim poziomie mimo że to dokładnie to samo.Przy cenie płynu w Kia, mam wrażenie,że ich model polega na tym, by orznac kupującego w biały dzień. Mysle, że to się nadaje do nagłośnienia w mediach. Temat byłby bardzo chwytliwy przy obecnym sentymencie do elektryków w mainstreamie. Wspomniano tutaj porównanie do BMW..z całym szacunkiem, Kia soul to nie BMW. To jednak tanie auto dość niskiej klasy, które sprzedało się tylko dlatego, że nic innego na rynku nie ma 😂😂. Poza tym mimo wszystko nie sądzę że wymiana płynu w elektryku BMW kosztuje 4.3k PLN. Jaja i tyle.
Przecież można dać płyn od Tesli - zakazu nie ma.No przecież napisałem, ile kosztuje ten płyn u Hyundai'a - 145 zł za 2L, czyli wyjdzie ~1000 zł za 14L.
Jeśli mówimy o bezsensownym wyrzuceniu 4 tys, to jest.BTW: Jeśli ktoś jeździ 15kkm na rok, to raz na 3 lata wydać nawet i te 4k zeta to nie jest jakaś tragedia chyba..