Podstawowy model 244.990 - kolejna podwyżka

Szatan

Posiadacz elektryka
Po to kupiles Tesle? Zeby robic na innych wrazenie?
Zly zakup, trzeba bylo kupic BMW 318i w-pakiecie na 20" kolach - robilaby 2x wieksze wrazenie od TM3 a kosztowalaby 2x mniej pieniedzy.

Jestem zdania, że Tesla robi większe wrażenie na innych niż 95% aut spaliwnowych szczególnie tych za Odry gdzie trzeba byś specem by odróżnic jeden model od drugiego.

p0li

Pionier e-mobilności
Ale dach szklany to mniej wgniotek 😛
za to jak peknie (grad, kamienspod ciezarowki) to bedzie wiecej odkurzania
w moim elektryku tez mam szklany dach i takie wlasnie obawy - ale chociaz moge sobie go zaslonic zeby sloneczko w lysa pale nie grzalo :p

solik

Pionier e-mobilności
no nie wiem czy grad da rade, w crash tescie dach wytrzymal:

dodatkowo to szklo sie raczej nie kruszy na male kawaleczki

Bartosz

Pionier e-mobilności
Z tym silownikiem to potwierdzone info?
Bo w Norwegii jest recall (kolega byl w serwisie tydzien temu z czyms innym i mu wymienili silownik od bagaznika bez pytanie) i sie zastanawiam czy warto czy niewarto.
Kilka osób na grupie FB twierdzi, że po wymianie siłownika problem powrócił po pewnym czasie. Sporo osób od kilku miesięcy czeka na naprawę z informacją ze strony Tesli „obecnie brak części zamiennych”. Dwie inne osoby napisały, że zgłosiły usterkę do serwisu Tesli, ale ta odpisała, że winne jest oprogramowanie i zostanie to naprawione w drodze aktualizacji. Ja czekam z nadzieją, że aktualizacja to naprawi, ponieważ problem nie jest uciążliwy, klapa zatrzymuje się w połowie średnio raz na pięć razy.

Ogólnie zapraszam na FB na grupę „Tesla Model 3/Y Klub Polska”. Tam więcej się dowiesz i atmosfera nie jest taka ciężka. Bardziej na luzie, więcej konkretów i szybciej uzyskasz odpowiedź na pytanie.

Last edited:

Michal

Moderator

cooler

Pionier e-mobilności
Zgadzam się z tą opinią, ale wrażenie to głównie na ludziach młodych i dzieciach robi 😉
Tak z mojej obserwacji 😎
Ja nie mówię że Tesla nie robi wrażenia ani że nie ma nic fajnego. Sam pomysł i zasada działania dalej mi się podoba, nie podoba mi się awaryjność, wykonanie i duża rozbieżność zużycia pomiędzy latem a zimą, której część jestem w stanie wyjaśnić ale sporej części niestety nie. Np podoba mi się pewność zawieszenia, pomimo że nie stało nawet obok komfortu, tyle że lekko po pół roku użytkowania i 24 tys na liczniku już mi w zawieszeniu stuka A teraz po przygodach kolegi skyactivwalker to się boję do nich jechać na naprawę, bo mogę nie przeżyć. Nawet mój passat 1.8T którego nie żałowałem bo na swoje czasy zajefajnie jeździł pierwsze stuki w zawieszeniu miał przy 250tys przebiegu. Wcześniej zupełnie nic się nie działo, a drogi były o niebo gorsze niż teraz.
Tak że Tesla wrażenie robi lepsze na widzach, niż na właścicielu, nie życzę komukolwiek tylu wizyt w serwisie co ja i co gorsze skrzypi coraz bardziej i dalej nie działa na 100%. Klapka ładowania wymieniana z miesiąc temu znów zaczyna się nie domykać. A mnie niestety wszystkie takie rzeczy psują radość z posiadania. Naprawdę obejrzyjcie filmik o Ferrari który wkleiłem w tym poście, ja mam bardzo podobne odczucia co do mojej Tesli

cooler

Pionier e-mobilności
Kilka osób na grupie FB twierdzi, że po wymianie siłownika problem powrócił po pewnym czasie. Sporo osób od kilku miesięcy czeka na naprawę z informacją ze strony Tesli „obecnie brak części zamiennych”. Dwie inne osoby napisały, że zgłosiły usterkę do serwisu Tesli, ale ta odpisała, że winne jest oprogramowanie i zostanie to naprawione w drodze aktualizacji. Ja czekam z nadzieją, że aktualizacja to naprawi, ponieważ problem nie jest uciążliwy, klapa zatrzymuje się w połowie średnio raz na pięć razy.

Ogólnie zapraszam na FB na grupę „Tesla Model 3/Y Klub Polska”. Tam więcej się dowiesz i atmosfera nie jest taka ciężka. Bardziej na luzie, więcej konkretów i szybciej uzyskasz odpowiedź na pytanie.
Pewnie dlatego iż są tam świeżo upieczeni właściciele. Z czasem im przejdzie a atmosfera się zagęści. Tak przewiduję.
A swoją droga FB to zło, znam trochę background strony analitycznej i nie korzystam.