Podwyzki podwyżki podwyżki

Michal

Moderator
Dzięki. Cały czas dowiaduję się nowych rzeczy. Nie wiedziałem, że wszystkie samochody z pierwszej dostawy za 239.990 zostały dostarczone pod dom.
Nie prawda, ja odbierałem w obecnym salonie na Radzymińskiej, chyba pierwszego dnia po ich przeprowadzce.
To była cena za dostawę do EU/Polski.
Nie słyszałem, żeby w PL dostarczyli komuś pod dom.

adamjttk_1

Posiadacz elektryka
Tak ale nowa SR ma teraz baterie większa o 8% i o tyle właśnie wzrósł zasięg, możliwe ze oprócz baterii auto będzie miało inne ulepszenia np nowy procesor Ryzen zamiast Intel atom
Tak, masz racje, zapomnialem o tym.
Dodatkowo chyba jest tez ogrzewana kierownica i tylne siedzenia za free.
Z minusow za to 0,5s gorzej do setki ale powiedzmy ekstra 30km zasiegu rekompensuje to a 6s to nadal mega szybkie auto!

W Norwegii ceny dzisiaj to:
SR - 173k PLN
LR - 209k PLN
P. - 231k PLN

Przy tutejszych pensjach/cenach te auta sa za pol darmo mozna powiedziec.
BMW jeszcze nie sprzedalo jednej sztuki i4 a juz podniesli cene bazowej i4 M50 o prawie 20k PLN (245k PLN--> 265k PLN)
Jak sie dolozy troche opcji ktore w TM3 sa w podstawie to szybko 320-330k PLN sie pojawia w cenniku czyli +50%, sporo.
STad wydaje mi sie ceny TM3 w NO tez za chwile pojda w gore.

danielm

Pionier e-mobilności
Wow, gratuluje, wstrzeliles sie po prostu idealnie i mozna powiedziec dzieki tej podwyzce masz gratisowy rok jezeli chodzi o utrate wartosci auta :)
A przy takim dofinansowaniu to tak jak piszesz - okazja.
Sprawdzilem ten referal i rzeczywiscie jest 1500km, dzieki i szerokosci!
to tak naprawde troche ponad 2000km jest ale ciii :)

Szatan

Posiadacz elektryka
Tak, masz racje, zapomnialem o tym.
Dodatkowo chyba jest tez ogrzewana kierownica i tylne siedzenia za free.
Z minusow za to 0,5s gorzej do setki ale powiedzmy ekstra 30km zasiegu rekompensuje to a 6s to nadal mega szybkie auto!

W Norwegii ceny dzisiaj to:
SR - 173k PLN
LR - 209k PLN
P. - 231k PLN

Przy tutejszych pensjach/cenach te

Ja się do tego przyspieszenia tak przyzwyczaiłem że 0.5s wolniej bym już nie chciał 😀 zazdroszczę tym co maja LR lub P bo tam to się dopiero musi dziać.

Co do kierownicy i foteli podgrzewanych ponoć w całym 2021 montowali takie w SR dla uproszczenia łańcuchu dostaw. Pewnie taniej jest mieć jeden komponent trochę droższy niż dwa różne. One sa softwarowo wyłączone, Tesla może włączyć je za free lub odpłatnie lub w ogóle nie włączać co by właściciel LR sie nie obrazili.
Mi te podgrzewanie nie potrzebne, z tylu dziecięce foteliki a z podgrzewania kierownicy chyba nigdy nie korzystałem a miałem w poprzednim aucie ale jak dadzą za free to może dla następnego właściciela będzie jakiś dodatkowy argument by brać mój SR zamiast LR

danielm

Pionier e-mobilności
Ja się do tego przyspieszenia tak przyzwyczaiłem że 0.5s wolniej bym już nie chciał 😀 zazdroszczę tym co maja LR lub P bo tam to się dopiero musi dziać.

Co do kierownicy i foteli podgrzewanych ponoć w całym 2021 montowali takie w SR dla uproszczenia łańcuchu dostaw. Pewnie taniej jest mieć jeden komponent trochę droższy niż dwa różne. One sa softwarowo wyłączone, Tesla może włączyć je za free lub odpłatnie lub w ogóle nie włączać co by właściciel LR sie nie obrazili.
Mi te podgrzewanie nie potrzebne, z tylu dziecięce foteliki a z podgrzewania kierownicy chyba nigdy nie korzystałem a miałem w poprzednim aucie ale jak dadzą za free to może dla następnego właściciela będzie jakiś dodatkowy argument by brać mój SR zamiast LR
od zawsze tylne fotele są podgrzewane we wszystkich modelach. tesla sama sobie fotele produkuje. do wczoraj włączenie podgrzewanych tylnych foteli w SR+ kosztowało 1500zł, od dzisiaj kosztuje 1000zł w tych które nie mają podgrzewanej kierownicy, 1500zł w tych które mają podgrzewaną kierownicę (niestety żeby miec podgrzewaną kierownicę trzeba aktywować również fotele), a dostawa Q4 z niewiadomego powodu dostała je za darmo w standardzie :)

danielm

Pionier e-mobilności
Tu nic nie piszą o konieczności płacenia za włączenie podgrzewania

dzis się sytuacja zmieniła :) a przynajmniej dziś zauważyliśmy zmiany. Q3 2021 musi zapłacić, q4 2021 ma za free

nyknow

Fachowiec
Wow, gratuluje, wstrzeliles sie po prostu idealnie i mozna powiedziec dzieki tej podwyzce masz gratisowy rok jezeli chodzi o utrate wartosci auta :)
A przy takim dofinansowaniu to tak jak piszesz - okazja.
Sprawdzilem ten referal i rzeczywiscie jest 1500km, dzieki i szerokosci!
Można jeszcze wziąć LR pod dotacje przy 100% odliczeniu VAT ;)

Najnowsze dyskusje