Podwyzki podwyżki podwyżki

JareG

Pionier e-mobilności
Wypozyczalnia samochodow w PKD :) bodajze nie trzeba nawet kilometrowki,
Wow. Muszę się księgowej o to zapytać, bo na razie klepię kilometrówkę :LOL:

Pozdrawiam

viallos

Pionier e-mobilności
Nie tak do końca. Ja odebrałem TM3 LR za 244900, łapię się na dopłaty dla firm 27tys :) Można powiedzieć, że to była okazja.
Adam, chyba wleciało Ci 1500km z referrala. Zamawiając dzisiaj byłbym 42tys do tyłu.
Jestem w dokładnie takiej samej sytuacji. Zamówione za 244900 ale odbiór przełożony na luty.
Idealnie mi to pasuje gdyż instalacja PV założona w listopadzie na razie słabo produkuje i do tego leasingi z dopłatami pewnie się ogarną. Ponadto muszę trzymać spalinówkę na leasingu do końca stycznia (2 lata leasingu) i dopiero wtedy mogę ją sprzedać .. więc wszystko układa się doskonale.

Żeby nie było że cieszę się z podwyżek ... cieszę się z tego że podjąłem decyzję przed podwyżkami.

JareG

Pionier e-mobilności
Uklad idealny, dwie zaprzyjaznione spolki biora dwa auta, wymieniasz sie autami miedzy spolkami i pizzesz umowe najmu. I problem z glowy 😀
A muszą być spółki? Nie może być JDG..? :LOL:

Pozdrawiam

JareG

Pionier e-mobilności
Chyba dowolny typ dzialalnosci. W sumie jak ktos ma takich znajomych to naprawde idealne rozwiazanie…
Jeśli to tylko kwestia dopisania stosownego kodu PKD u każdego, i potem skrobnięcia umowy wynajmu, to bez problemu znajdę takich.. :)

Pozdrawiam

krzyss

Pionier e-mobilności
Jeśli to tylko kwestia dopisania stosownego kodu PKD u każdego, i potem skrobnięcia umowy wynajmu, to bez problemu znajdę takich.. :)

Pozdrawiam
No... ktos musi wziac na siebie leasing z mozliwoscia podnajmu, albo kupic za gotowke i tobie wynająć... tak to widzę...

JareG

Pionier e-mobilności
No... ktos musi wziac na siebie leasing z mozliwoscia podnajmu, albo kupic za gotowke i tobie wynająć... tak to widzę...
A ten leasing z możliwością podnajmu to jakiś specjalny leasing? Czy to jest kwestia tego, że firma ma w działalności wynajem, jest auto na firmę i tylko trza spisać umowę wynajmu?

Pozdrawiam

krzyss

Pionier e-mobilności
A ten leasing z możliwością podnajmu to jakiś specjalny leasing? Czy to jest kwestia tego, że firma ma w działalności wynajem, jest auto na firmę i tylko trza spisać umowę wynajmu?

Pozdrawiam
Nie mam pojęcia, ale w swojej umowie leasingu mam wpisane że nie mogę wynajmować innym auta bez zgody leasingu... pewnie wtedy są inne warunki czy cos...

JareG

Pionier e-mobilności
Nie mam pojęcia, ale w swojej umowie leasingu mam wpisane że nie mogę wynajmować innym auta bez zgody leasingu... pewnie wtedy są inne warunki czy cos...
Aaaa.. muszę looknąć jak jest u mnie :)
Edit: Sprawdziłem, i w umowie nie mam nic o zakazie wynajmu.. może to jest w jakichś bardziej szczegółowych regulaminach?

Pozdrawiam

Last edited: