Podwyzki podwyżki podwyżki

usrobo

Posiadacz elektryka
Hmmmm co za porównanie …… odpowiadam ze lwa nie warto a 100% VAT warto ;)
tesla w 100% VAT w firmie to naprawdę można porównać z próbą samobójczą, bojówki US chodzą po marketach np w łeekend i sprawdzają auta, czekają na właściciela i cap! Już nie mówię o wyjeździe na wakacje albo podrzuceniu dzieci do przedszkola.

nyknow

Fachowiec
tesla w 100% VAT w firmie to naprawdę można porównać z próbą samobójczą, bojówki US chodzą po marketach np w łeekend i sprawdzają auta, czekają na właściciela i cap! Już nie mówię o wyjeździe na wakacje albo podrzuceniu dzieci do przedszkola.
Tesla czy nie tesla to nie ma różnicy. Jeśli by to było jedno auto używane przeze mnie to tez tego nie widze ale jak jest to np drugie to myśle ze jest to do zrobienia ….. ale najlepiej jakby wprowadzili 100% odliczenie VAT od elektryków i wtedy problem z głowy

usrobo

Posiadacz elektryka
Tesla czy nie tesla to nie ma różnicy. Jeśli by to było jedno auto używane przeze mnie to tez tego nie widze ale jak jest to np drugie to myśle ze jest to do zrobienia ….. ale najlepiej jakby wprowadzili 100% odliczenie VAT od elektryków i wtedy problem z głowy
to by było za proste! kto by przytulił prowizję? ile urzędników straciłoby pracę? Nie wolno tak myśleć na skróty !!
to co, po koniaczku ?

nyknow

Fachowiec
to by było za proste! kto by przytulił prowizję? ile urzędników straciłoby pracę? Nie wolno tak myśleć na skróty !!
to co, po koniaczku ?
Po koniaczku jak najbardziej. Myśle ze ten VAT dla ev wprowadzą…….kiedyś ;)

solik

Pionier e-mobilności
Wypozyczalnia samochodow w PKD :) bodajze nie trzeba nawet kilometrowki, multum takich lipnych wypozyczalni gdzie sa fajne auta ale wiecznie zajete

+

„Jak odliczyć 100% VAT od opłaty wstępnej przy leasingu samochodu osobowego, który będziesz wykorzystywał także prywatnie?”

adamjttk_1

Posiadacz elektryka
Ja się do tego przyspieszenia tak przyzwyczaiłem że 0.5s wolniej bym już nie chciał 😀 zazdroszczę tym co maja LR lub P bo tam to się dopiero musi dziać.

Co do kierownicy i foteli podgrzewanych ponoć w całym 2021 montowali takie w SR dla uproszczenia łańcuchu dostaw. Pewnie taniej jest mieć jeden komponent trochę droższy niż dwa różne. One sa softwarowo wyłączone, Tesla może włączyć je za free lub odpłatnie lub w ogóle nie włączać co by właściciel LR sie nie obrazili.
Mi te podgrzewanie nie potrzebne, z tylu dziecięce foteliki a z podgrzewania kierownicy chyba nigdy nie korzystałem a miałem w poprzednim aucie ale jak dadzą za free to może dla następnego właściciela będzie jakiś dodatkowy argument by brać mój SR zamiast LR
Heh, kwestia wprawy - ja ujezdzam na zmiane (dzien w dzien) SR i P. - 3,5s i 5,5s ;)
Co do podgrzewania - zgadzam sie z Toba w 101%, z tylu dzieciaki w fotelikach a kierownice mialem podgrzewana w BMW 5-er i 3-er i w zadnej nie uzylem ani razu przez ~4 lata. Ale na pewno jest milion innych ludzi ktorzy to uwielbiaja, dobrze ze montuja, koszt pewnie kilka(nascie) $ w takim hurcie.

PanSzatan

Fachowiec
Nie prawda, ja odbierałem w obecnym salonie na Radzymińskiej, chyba pierwszego dnia po ich przeprowadzce.
To była cena za dostawę do EU/Polski.
Nie słyszałem, żeby w PL dostarczyli komuś pod dom.

Mi dostarczyli (18 06 2021 o 00:17 :O) ale to z powodu problemów po stronie banku który nie dostarczył wszystkich dokumentów na czas i nie mogłem wrócić autem na kołach.

Attachments

• 263672554_253201773468374_7258677187842083572_n.jpg
    263672554_253201773468374_7258677187842083572_n.jpg
    174,2 KB · Liczba wyświetleń: 86

solik

Pionier e-mobilności
I przy dostawie laweta jest jakis protokol jak cos wyjdzie ze beznadziejnie spasowane czy cos?

Najnowsze dyskusje