Polacy pokochali Teslę

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Gratulacje Polska! :)

Runior

Zadomawiam się
Jeżdżenie Pastuchem szczególnie B5 TDi od jakiś 15 lat jest synonimem obciachu. No chyba, że masz wąsa i kamizelkę wędkarską albo jesteś budowalańcem-wykończeniowcem na czarno. Szkoda, żeby Tesla miała podobną opinię.

Jest jeszcze ryzyko, że ze względu ma przyspieszenie Tesla zostanie nowym Bolidem Młodzieży Wiejskiej i będzie owijała się na przydrożnych drzewach i słupach po dyskotekach w rezmizie jak w zwyczaju ma BMW E36 czy Audi B5.

Ja tam pamiętam, że Passat B5 to była naprawdę luksusowa fura i to nie tylko dlatego, że w czasach kiedy się pojawił jeździłem maluchem :). Obecnie raczej spotykam się z nostalgicznymi wzmiankami o wysokiej jakości tego modelu w porównaniu z następcami niż z jakąś szczególną pogardą. Rolę typowego jeżdżącego trupa pełni chyba raczej Audi A4/A6. Oczywiście zawsze z Niemiec, zawsze czarne i zawsze z dieslem.

Marcel232

Fachowiec
Ja tam pamiętam, że Passat B5 to była naprawdę luksusowa fura i to nie tylko dlatego, że w czasach kiedy się pojawił jeździłem maluchem :). Obecnie raczej spotykam się z nostalgicznymi wzmiankami o wysokiej jakości tego modelu w porównaniu z następcami niż z jakąś szczególną pogardą. Rolę typowego jeżdżącego trupa pełni chyba raczej Audi A4/A6. Oczywiście zawsze z Niemiec, zawsze czarne i zawsze z dieslem.
Ja jeszcze rok temu miałem takiego srebrnego w kombi 🤣. Służył latami i stał przed domem na ulicy z kluczykami w stacyjce jako 3 auto. Nikt go nawet nie chcial zabrać🤣. I wcale nie było mi wstyd tym jeździć. Oleju wogóle w nim nie zmieniałem. Dolewki dostawał z przepracowanego oleju z quada 😀. 1.9tdi nie do zajechania.

carinus

Fachowiec
. I wcale nie było mi wstyd tym jeździć. ..
Wstyd to kraść, jeżeli sytuacja do tego nie zmusza. Patrząc na stopień komplikacji napędów spalinowych, oraz ich coraz mniejszą wytrzymałość, nietrudno wyobrazić sobie moment kiedy to wszystko pierdyknie i pójdzie ,,w prąd". Coraz mniej zostaje wytrzymałych konstrukcji, one też się wykruszają z rynku. Sam się boję kupić coś nowego. Obecne główne autka mają już najechane 400kkm (diesel) wymieniona jedynie piasta koła tył, 470kkm (hybryda) wymieniona sonda i gumy na drążku reakcyjnym, to wszystko co musiałem zrobić z części nie eksploatacyjnych. Co mam teraz pomyśleć o nowych rozwiązaniach?

facet

Fachowiec
Patrząc analogicznie ludzie się zabijają i jest to w jakiś sposób usprawiedliwane więc co tam taka kradzież. Młody jesteś i ciężkich czasów nie pamiętasz.

cooler

Pionier e-mobilności
To ile masz lat?
Kiedyś jak nie wyniosłeś czegoś z roboty to Twoje dzieci zdychały z głodu. Stąd taka lepkość rąk starszego pokolenia, teraz na szczęście tak kombinować nie trzeba.

cooler

Pionier e-mobilności
Wracając do tematu: a niby co innego (i za co) mieliby "pokochać" zamiast Tesli?
Jeździłem id7 oraz id3 i też fajnie to jeździ, a popularność w de zapewni tanią eksploatację...

Last edited: