Polityka Międzynarodowa - temat ogólny

r00tku

Posiadacz elektryka
Te marne 30-40 lat to jest nieznacząca chwilka w skali naszej ziemi ( około 4,5 miliarda lat ) . Zapraszam do Geoparku w Kielcach tam jest super wystawa i zobaczysz sobie jak się kształtował klimat przez ostatnie np. 10 tyś lat i w tedy zrozumiesz.

A film obejrzałeś czy nie bo boisz się wyjść ze swojej bańki ?
Naprawdę tak trudno wyjrzeć za okno? W Polsce zmiany klimatu są widoczne gołym okiem, zwłaszcza zimą, podczas której śnieg to dość rzadkie zjawisko, a kiedyś to była normalność. Jeżeli tego nie widzisz to albo masz mniej niż 15 lat i nie pamiętasz zim które były kiedyś, albo po prostu jesteś ignorantem.

30-40 lat w skali planety to niewiele, ale w skali naszej cywilizacji to już coś. Zmiany klimatu planecie nie zaszkodzą jako takiej, bo ona to sobie poradzi. Gorzej z nami, a raczej naszą gospodarką.

Miał być wątek o polityce międzynarodowej, a zrobiła się tutaj szuria spiskowa negująca zmiany klimatu. Zawiodłem się.

arcykot

Zadomawiam się
Naprawdę tak trudno wyjrzeć za okno? W Polsce zmiany klimatu są widoczne gołym okiem, zwłaszcza zimą, podczas której śnieg to dość rzadkie zjawisko, a kiedyś to była normalność. Jeżeli tego nie widzisz to albo masz mniej niż 15 lat i nie pamiętasz zim które były kiedyś, albo po prostu jesteś ignorantem.

30-40 lat w skali planety to niewiele, ale w skali naszej cywilizacji to już coś. Zmiany klimatu planecie nie zaszkodzą jako takiej, bo ona to sobie poradzi. Gorzej z nami, a raczej naszą gospodarką.

Miał być wątek o polityce międzynarodowej, a zrobiła się tutaj szuria spiskowa negująca zmiany klimatu. Zawiodłem się.
1.Zamieściłem film gdzie naukowcy światowej klasy wypowiadają się na temat klimatu.
2.Dodatkowo zaprosiłem do Geoparku w Kielcach na wystawę aby samemu zobaczyć i zrozumieć jak działa klimat.

A jeden chce mnie blokować a drugi gada coś o szurii...ale dziecinada

arnoldd

Posiadacz elektryka
Te marne 30-40 lat to jest nieznacząca chwilka w skali naszej ziemi ( około 4,5 miliarda lat ) . Zapraszam do Geoparku w Kielcach tam jest super wystawa i zobaczysz sobie jak się kształtował klimat przez ostatnie np. 10 tyś lat i w tedy zrozumiesz.

A film obejrzałeś czy nie bo boisz się wyjść ze swojej bańki ?
Właśnie o to chodzi - gdyby takie zmiany jakie nastąpiły w okresie ostatnich 40 lat - zajęły 400-1000 to można by to uznać za naturalną kolej rzeczy. Pieprzenie że wpływ człowieka na ziemię jest znikomy to zaklinanie rzeczywistości jaka mamy wokół siebie.

arcykot

Zadomawiam się
Ja sie dziwie że wy ich nie blokujecie
Widzę że takie zapędy masz w stylu "Cancel culture" to takie słabe, zdajesz sobie sprawę że taki mały komunista z Ciebie przemawia...przypominam, jeszcze mamy wolność słowa ale dzięki takim jak ty może to nie na długo.
A może byś się jednak wysilił i dał jakieś argumenty żeby móc merytorycznie odpowiedzieć

Ja sie dziwie że wy ich nie blokujecie

arcykot

Zadomawiam się
Właśnie o to chodzi - gdyby takie zmiany jakie nastąpiły w okresie ostatnich 40 lat - zajęły 400-1000 to można by to uznać za naturalną kolej rzeczy. Pieprzenie że wpływ człowieka na ziemię jest znikomy to zaklinanie rzeczywistości jaka mamy wokół siebie.
A jak wytłumaczysz to że takie zmiany na ziemi miały miejsce np 10 tys lat temu....nie było wtedy ani jednego silnika.

Zapraszam do Geoparku Kielce nie bójcie się nauki.

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
A teraz obejrzyj i nie daj sobą manipulować
[...]
film gdzie naukowcy światowej klasy wypowiadają się na temat klimatu
Wikipedia:

Climate: The Movie (The Cold Truth)

In 2024, Martin Durkin wrote and directed a documentary film called Climate: The Movie (The Cold Truth), promoting climate change denial, by downplaying the extent of the problem and the dangers posed by the current rate of anthropogenic climate change, whilst promoting discredited theories (such as solar activity and cosmic rays being the cause of rising temperatures), promoting misinformation about the impacts of climate change on things such as the Great Barrier Reef and polar bears, promoting conspiracy theories (by framing the issue as one of 'climate vs freedom'), and actively discouraging the adoption of climate change mitigation measures.[27][28]