Jeżeli ubezpieczyciel się zorientuje że coś jest nie tak to na bank będzie bardzo zadowolony z powodu że nie będzie musiał Ci wypłacać pieniędzy. Kwestia tylko czy faktycznie ktoś to będzie kontrolowałCiekawe co na to ubezpieczyciel
Jeżeli ubezpieczyciel się zorientuje że coś jest nie tak to na bank będzie bardzo zadowolony z powodu że nie będzie musiał Ci wypłacać pieniędzy. Kwestia tylko czy faktycznie ktoś to będzie kontrolowałCiekawe co na to ubezpieczyciel
Możliwość włożenia baterii o większej pojemności to już dziś nawet serwisie Tesli rzeczywistość, więc kwestie zmian w papierach można już dziś badać. Choćby przekładka TM3 Daniela, która dostała inną większa pojemność i zmienioną chemię.Też na to liczę. Mało tego, ja liczę że dla kilkunastu milionów identycznych w sumie samochodów będzie się opłacać rozwijać rynek upgrade baterii do większych pojemności w rozsądnych cenach.
A mi w chyba w trzech Samsungach (telefonach i tabletach) spuchły oryginalne baterie, więc to niekoniecznie musi być problem tanich zamienników, chociaż faktycznie ryzyko w zamiennikach chyba znacznie większe.W telefonach czy laptopach nie raz miałem że zamiennik mi puchł. Samochód jednak to trochę poważniejsza kwestia mogaca narobić więcej szkód.
W kontekście tych Samsungowskich saszetek i ostatnio nagłaśnianej akcji Mini Electric, w których też są saszetki Samsunga, zastanawiam się na ile kształt ogniw przekłada się na puchnięcie. W i3 nie było chyba z tym problemów. Saszetki SVOLTa sa też w C4 czy nowym Mini i Aceman’ie, hybrydach BMW.A mi w chyba w trzech Samsungach (telefonach i tabletach) spuchły oryginalne baterie, więc to niekoniecznie musi być problem tanich zamienników, chociaż faktycznie ryzyko w zamiennikach chyba znacznie większe.
Toyotoskie cvt zmieniales ?Właśnie z nadzieją na taką procedurę serwisową wybierałem popularnego elektryka - Teslę.
Nie żyję oczekiwaniem, że jej bateria będzie wieczna, tylko nadzieją, że taki serwis będzie możliwy, popularny i będzie przypominał to co znam z wymiany baterii w telefonie - 1 raz zmieniałem to niby coś wiem.
.... ale czekaj nie tylko telefonie, bo skrzynię CVT zmieniałem już 2 razy! Czyli liczę, że zawożę autko np. do Sylwka i za tydzień odbieram sprawdzone z gwarancją na wymienioną baterię, którą zostawiam w rozliczeniu, a całość kosztuje mnie <20% nowej skrzyni z ASO.
JATCO wsadzili to w Suzuki i to jeszcze 4x4Toyotoskie cvt zmieniales ?
Nie każdy opłaca ACCiekawe co na to ubezpieczyciel
W telefonach czy laptopach nie raz miałem że zamiennik mi puchł. Samochód jednak to trochę poważniejsza kwestia mogaca narobić więcej szkód.
W uzupełnieniu. Jak robiłem ten test po 2 latach użytkowania to miałem 92%.Ja zrobiłem test w trybie serwisowym i mam 90% pojemności (przy przebiegu 66 tys km i 3,5 roku ). Zasięg przy 100% pokazuje 490 km.
U mnie bateria dostępna na start była 70kWh.
Ale w 2021Q1 pojemność baterii LR to 74.5 kWhJa zrobiłem test w trybie serwisowym i mam 90% pojemności (przy przebiegu 66 tys km i 3,5 roku ). Zasięg przy 100% pokazuje 490 km.
U mnie bateria dostępna na start była 70kWh.