1250 nowych stacji ładowania (650 w trakcie budowy + 600 zaplanowanych) do końca 2025r.
src
EDIT: można nawet zostać partnerem:
https://powerdot.pl/kontakt/
src
EDIT: można nawet zostać partnerem:
https://powerdot.pl/kontakt/
Aaa, no też nie znałem. PowerDot chwali się, że stosuje ekoenergetykę i właśnie blueberry. Chyba jeszcze nigdy się na takiej nie ładowałem:
View attachment 19070
Dzięki za info. Czy gdy uzyskiwałeś te 30kW to inne stanowiska były zajęte?Mam doświadczenie z ładowarką Power Dot w Pszczynie ostatni raz się tam ładowałem jakoś w listopadzie czy w październiku zeszłego roku. Był problem z prędkością ładowania sięgała Max 25 kW. Teraz po jakimś czasie znów zajechałem się załadować i o dziwo ładowarka daje znów Max 25 30 kW.
Na PlugShare też są skargi.
Pojechałem do BB i ładowałem na Polenergia.
Byłem tam 3 dni temu i miałem tak samo. Wszystkie stanowiska puste a moc się wahała między 24 a 30 kW. Zmieniłem nawet stanowisko na 160 kW i było dokładnie to samo. Coś tam jest nie tak z mocą przyłączeniową albo ze sprzętem. Na szczęście nie potrzebowałem dużo prądu ale generalnie porażka. Tylko niepotrzebnie grzałem baterię licząc na ponad 100 kW.Dzięki za info. Czy gdy uzyskiwałeś te 30kW to inne stanowiska były zajęte?
W Pszczynie jest zupełnie inny sprzęt, Kempower. Tu jednak także moc wskazywana jako max 200kW jest dzielona na wszystkie cztery wtyczki.
Sam byłem. Niedziela godziny podwieczorne czysto - pustoDzięki za info. Czy gdy uzyskiwałeś te 30kW to inne stanowiska były zajęte?
W Pszczynie jest zupełnie inny sprzęt, Kempower. Tu jednak także moc wskazywana jako max 200kW jest dzielona na wszystkie cztery wtyczki.
A co to za aplikacja? Mi w AppStore nie znajduje żadnej dedykowanej aplikacji dla powerdot. Mam akurat pod pracą, tyle, że stawki na Elocity to trochę za wysokie...Cześć! Pozwolę sobie odkopać wątek dotyczący PowerDota. Do tej pory nie interesowałem się nim za bardzo, ale znalazłem, że ma kilka ciekawych technicznie, lokalizacji, gdzie zainstalował mniej popularne ładowarki. Jedną z takich lokalizacji to Opole:
Są tu postawione ładowarki producenta i-charging, Blueberry Cluster plus satelity i konsola Blueberry Plus. To wszystko x2. Chwalą się za to w sumie 6x200kW plus 2xChadeMO 50kW.
Próbowałem to rozprawować, ale wyglada, że to nie jest 6x200 tylko 2x200kW, przy czym przy podłączeniu kilku samochodów, moc zostanie podzielona po 50kW. Ale czy tak jest faktycznie? Czy ktoś z Was się ładował w Opolu na tej stacji i może coś powiedzieć? Na Plugshare nie wiele informacji i są sprzeczne. Interfejs adhoc operatora sugeruje, że te 200kW jest na 3 z 4 kabli:
View attachment 30147
Wygląda, że kilka elektryków dziennie tam się ładuje.
To jest "aplikacja" strona www samego PowerDota, do ładowania sie ad-hoc, czyli na miejscu. Link do tego dostaniesz skanując QR code naklejony na konkretnej ładowarce.A co to za aplikacja? Mi w AppStore nie znajduje żadnej dedykowanej aplikacji dla powerdot. Mam akurat pod pracą, tyle, że stawki na Elocity to trochę za wysokie...