Pożary samochodów spalinowych

Michal

Moderator
Jeden dzień wstawiłem i nie podałem nówki audi na S5 od @karol.kar, bo nie chciałem powtarzać.
Mamy więc tylko tego jednego dnia nówkę audi i 3 letniego kaszkaja.
No nie wiem jak Ciebie, ale mnie to przeraża... Nowe samochody, a dwa jednego dnia się palą - zakazać wjazdu do garaży!!! :p

vwir

Pionier e-mobilności
Wiadomo, że ICE się również palą, statystycznie nawet częściej. Tyle że statystyki nie uwzględniają wieku auta.
Znasz kogoś, kto nie chciał kupić starszego spaliniaka bo bał się że mu się zapali? Poważnie pytam. Ja nie znam nikogo. A takie stare spaliniaki palą się wielokrotnie częściej niż jakiekolwiek inne auta, z elektrykami włącznie.

Michal

Moderator
Pożar jakiegoś grata na skrzyżowaniu niepodległości i koszykowej - nie da się przejechać w żadną stronę.

Robsonics

Posiadacz elektryka
Znasz kogoś, kto nie chciał kupić starszego spaliniaka bo bał się że mu się zapali? Poważnie pytam. Ja nie znam nikogo. A takie stare spaliniaki palą się wielokrotnie częściej niż jakiekolwiek inne auta, z elektrykami włącznie.
Odpowiem trochę przekornie - skoro auta elektryczne jako nowe mimo wszystko się palą, to ludzie używanych się będą bać. Inna sprawa, że auto spalinowe łatwiej ugasić niż elektryczne

Najnowsze dyskusje