Raz miałem 47, i chyba raz 48kW
- większość ładowarek nie daje tyle ile miały niby dawać:
- na 50kW pobiera się około 45-46kW,
Na takiej samej (pewnie to te z boosterem) miałem 75kW oczojebem, czyli wychodzi na to, że one faktycznie max te 75kW oddają
- na GW Portofino 90kW pobierałem max 75kW (GreenWay dodaje takie dane ale nie wsadzałem ich już w tabelkę).
Ja pisałem o Niebieskim Szlaku i 11kW ładowania DC
- Moje doświadczenie jest takie, że GW nie ściemnia, a inni różnie (np. ktoś już pisał o Lotosie i 20kW)...
Zrobi sie cieplo bedzie lepiejZobacz u mnie. Tak miałem na gryfie w Szczecinie jakiś czas temu. Co prawda był podpięty jakiś misubishi obok i może dlatego wolniej ładowało.
Mam TM3 z Q1’21 z baterią LG ale będę dostępny dopiero od połowy kwietnia. Jak nikogo nie znajdziesz to możemy się spotkać i sprawdzić. Jestem z KołobrzeguChciałbym kiedyś spotkac się z kimś kto ma TM3 Q3 2021 z tą samą slecyfikacją na v3 i fizycznie porównać prędkości. Wiem że jest wiele zmiennych ale trzeba to jakoś porównać.
Co do YouTube. Jeśli widzisz, jak dla większości SuC ładuje z prędkościami ponad 100kW a u ciebie tylko dwa razy przez moment wskoczyło na moment powyżej 100kW a reszta ładowań jest pomiędzy 90-60kW to ja się naoglądałem czy mam coś z autem? 😳 ciężko to ocenić… dlatego porównanie konieczne! Jeśli ktoś z Was byłby w Szczecinie na ładowarce ccs Np Felczaka lub kaufland na struga podeslijcie screeny z prędkości ładowania.
90Zrobi sie cieplo bedzie lepiej
A ten Gryf to 50kW? Bo srednia masz 44kW wiec nie tak zle.
W załączniku.(Chodziło o to, że ten Gryf to niby 90kW)
Jak ściągniesz dane w CSV, to GreenWay pokazuje jeszcze maksymalną moc podczas danej sesji - możesz w ten sposób sprawdzić jaką miałeś max.
Pompa i dwa silniki mogą brac nawet 9 kW z mocy dostarczanej ładowarką...Cześć. A ja znowu z problemem. Ładuje się już któryś raz na ładowarce DC50kW i mam prędkości Max 35kW w różnych procentach naładowania baterii. Nie ważne czy mam 10% czy 70% prędkość wolna. O ile to jest darmowa ładowarka to spoko. Ale jak płace 1.80zł za kWh to zaczynam się wkurzać. Czy to po którymś z update?? Teraz jestem w Szczecinie na felczaka na darmowej miejskiej i mam 27kW 🤨 nie wiem co jest ale ładowanie z takimi prędkościami przestaje mnie bawić i ślęczenie na ładowarkach Ok 2 godziny. Macie podobne odczucia?
LG/Panasonic z punktu widzenia Tesli powinni mieć 58°C dla ładowania na DC...Nikt nie napisał ile bateria powinna mieć stopni. Tessie pokazało że miała 20,5 stopnia przy podpieciu jeśli dobrze to rozumiem.
Bateria LG, krzywa ładowania na SuC v2 oraz Ionity (po dograniu do 35°C nawigując na SuC) bardzo poprawiła: wcześnie na 26% moc już spadała poniżej 140 kW, teraz trzyma do 35%, a potem powoli spada. Przy 80% nadal powyżej 50 KW! Uważam że poprawili w dobrą stronie...Jak już kiedyś pisałem, u mnie tez wolniej ładuje na SuC niż powinien (według mnie) ale serwis twierdzi, że wszystko jest Ok…🤦🏻♂️