Projekt IZERA

cojestdoktorku

Posiadacz elektryka
Musk co obiecuje to zrobi, w dodatku lista jego osiągnięć jest długa a i tak czepiają się kazdego jego słowa. osiągnięcia firmy izera są śmiechu warte i co jakiś czas dokładają do niej kolejne równie żmieszne
Chyba nigdy nie zrobił tego co obiecał w terminie.
Wiele rzeczy obiecał dawno i do dzis nie sa gotowe. Sam wciaż czekam na Teslę za 25tys dolarów.
Właśćiwie jego niesłownosc jest tak legendarna ze pojawiło się na to specjalne określenie "Elon time"

Last edited:

radioaktywny

Pionier e-mobilności
Czyli my musimy produkowac Izere, zobowiazuje nas do tego KE :p
Nie KE, a poprzedni rząd nas do tego zobowiązał. Jaki był tego cel napisałem w poście rozpoczynając wątek. Wszystko można negocjować, zwłaszcza cele, które z założenia zapisano w celu wyłudzenia podatków wszystkich Europejczyków .

radioaktywny

Pionier e-mobilności
Chyba nigdy nie zrobił tego co obiecał w terminie.
Wiele rzeczy obiecał dawno i do dzis nie sa gotowe. Sam wciaż czekam na Teslę za 25tys dolarów.
Właśćiwie jego niesłownosc jest tak legendarna ze pojawiło się na to specjalne określenie "Elon time"
Jak Izera zacznie taśmowo strzelać rakietami, to dopiero wtedy możemy dyskutować o podobieństwach.

luki

Pionier e-mobilności
A co mnie obchodzi jakiś Musk, czy obiecał, czy zrobił, kiedy zrobił? Mnie obchodzi mój rząd i na co idą moje pieniądze z podatków. Jak widać nawet zwykłej montowni nie potrafią zrobić, a za jakieś R&D się biorą.
Szkoda mi tylko tych wszystkich inżynierów, którzy chyba uwierzyli, że ich praca w jakiś sposób zostanie zmaterializowana

cojestdoktorku

Posiadacz elektryka
Nie KE, a poprzedni rząd nas do tego zobowiązał. Jaki był tego cel napisałem w poście rozpoczynając wątek. Wszystko można negocjować, zwłaszcza cele, które z założenia zapisano w celu wyłudzenia podatków wszystkich Europejczyków .
KE wymagało byśmy się do czegoś zobowiązali, więc pisiaki wpisali do zobowiązań własnie coś takiego. Mogły pisiorki wpisac coś innego, może byłoby lepsze, moze gorsze, nie wiem, ale od momentu gdy to sie pojawiło to teraz już tego wymaga od nas KE.

cojestdoktorku

Posiadacz elektryka
A co mnie obchodzi jakiś Musk, czy obiecał, czy zrobił, kiedy zrobił? Mnie obchodzi mój rząd i na co idą moje pieniądze z podatków. Jak widać nawet zwykłej montowni nie potrafią zrobić, a za jakieś R&D się biorą.
Szkoda mi tylko tych wszystkich inżynierów, którzy chyba uwierzyli, że ich praca w jakiś sposób zostanie zmaterializowana
Ludzie w Polsce wciąż narzekaja na brak inwestycji, jeśli jednak jakieś inwestycje się pojawiaja natychmiast ludzie zaczynaja narzekac ze pieniadze są marnowane.
Sam wolałbym inne inwestycje, bo uważam ze pchanie się w tak trudny rynek jak samochody to szaleństwo. Nie zmienia to faktu ze to jest jakas tam inwestycja i trzeba jej kibicowac bo jest Polska. Jak sie nie uda, to trudno. Wszystkie duże firmy cały czas zamykaja nieudane projekty. Nigdy nie będzie tak ze wszystkie inwestycje odniosą sukces.

luki

Pionier e-mobilności
Ludzie w Polsce wciąż narzekaja na brak inwestycji, jeśli jednak jakieś inwestycje się pojawiaja natychmiast ludzie zaczynaja narzekac ze pieniadze są marnowane.
Sam wolałbym inne inwestycje, bo uważam ze pchanie się w tak trudny rynek jak samochody to szaleństwo. Nie zmienia to faktu ze to jest jakas tam inwestycja i trzeba jej kibicowac bo jest Polska. Jak sie nie uda, to trudno. Wszystkie duże firmy cały czas zamykaja nieudane projekty. Nigdy nie będzie tak ze wszystkie inwestycje odniosą sukces.
Nie wiem jacy ludzie, ale tylko przypominam, że PRL już się skończył. Obecnie państwo powinno wspierać prywatny biznes różnymi metodami, prawem, ułatwianiem procedur itd. Widać jak to super działa w przypadku stawiania szybkich ładowarek i dostępu do infrastruktury energetycznej.
Jak się za coś biorą państwowe firmy, to skutkiem zawsze jest przewalanie kasy. W przypadku Izery mamy sukces w postaci wyciętego lasu

cojestdoktorku

Posiadacz elektryka
Poczekajmy, Izera jest opóźniona. Na pewno przez pandemię, mozliwe ze tez przez wojnę. Najprawdopodobniej też przez błędy prowadzaych projekt - ale tego dokładnie nie wiadomo.
Jednak nawet jeśli sie nie lubi pisiorków, nawet jeśli się nie wierzy w projekt, to jednak w interesie nas wszystkich jest kibicowanie mu, bo jak by sie jednak coś udało to zyska Polska gospodarka a wiec pośrednio każdy z nas.