Proszę o pomoc w konfiguracji instalacji hybrydowej z falownikiem DEYE

karolkarol

Nowy na Forum
Witam chcę zakupić niewielka instalacje fotowoltaiczna 2,5kw do tego magazyn energii o podobnej pojemności 2,5 -4kw jednak co ważne musi być zastosowany falownik hybrydowy DEYE z możliwością podłączenia agregatu prądotwórczego.

I tu mam pytanie przyznam że jest laikiem a nie chce aby mi sprzedawcy kit wcisnęli

Parametry budynku
Mam dom z pompą ciepła 9 kw płyta indukcyjna itp. ogólnie wszystko elektryczne dom niewielki 120 m . Instalacja 3 fazowa jednak wszystkie urządzenia w domu także pompa są jednofazowe. Agregat prądotwórczy 1 fazowy 6 kw

Ponieważ mieszkam na wiosce Fotowoltaile che zastosować bardziej jakko backup czyli np jest przerwa w dostawie energii zaczyna się pobór z akumulatorów co daje mi czas na odpalenie agregatu.

Instalacji fotowoltaicznej nie planuje zwiększać nigdy powyżej 5 kw.

Prosił bym o sugestie jaki który falownik wybrać , jakie baterie i ewentualnie panele (te najlepiej full black )

Dzięki za wszelkie porady ;)

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Mam taka kratkę wstępną i na niej jesienią zbiera się duży kożuch, czyszczę co 2-3 tytygodnie.
Wywal siatkę jak zrobil zibizz1.
Ale ogolnie te kopulkowe to ścierwo. Puszcza bokami powietrze i robia sie brzydkie czarne naloty na wyrzutniach.
Naszczescie zrobiło mi to przed pucem. Wiec po tynkach zamontowalem te które polecam. Ale niby prosta rzecz a niuanse trzeba poznać.
Mam drobniejsza siateczkę i też jest ok.
A w automatyce mam alarm, że jeśli pobór wzrośnie o 20% zeby rzucić okiem na te kratki. 4 miechy spokoju poki co.
A kopułki po 2-3tyg. Zasyfione były.