Nie wiem skąd.. nawet dokładnie nie pamiętam formy tego info, ale coś tam było wyświetlane. I na pewno widać zajętość (dokładnie która/e ładowarka jest zajęta), można od razu podjechać pod wolny numera skąd aplikacja ma wiedzieć ile czasu zostało do zwolnienia?
to nie plugshare, że się meldujesz na określony czas
I oczywiście robią to z dobroci serca, a nie dlatego, żeby załapać się na granty ;-PTesla udostępnia po woli swoje ładowarki innym markom praktycznie w takich samych cenach co właścicielom Tesli (może być wymagany minimalny abonament). Obecnie sieć SuC jest jedną z największych przewag konkurencyjnych tej firmy ale mimo tego zaczynają udostępniać ładowarki.
Mi działało na Sople, aż usunąłem z nawigacji bo było u mnie krucho z prądemNapewno nie dziala na Orlen Mop Sople, ustawilem i nie zadzialalo. Choc moze dlatego ze jechalem juz dluzsza chwile… ale na warszawskie orleny tez dziala wybiorczo.
Może więcej osob powinno napisać do GW w tej sprawie, w końcu maja już ładowarki 150+ a tam przygotowanie baterii by się przydało, w sumie dla nich same plusy prądu sprzedadzą tyle samo tylko krócej auto będzie stałoNo to mam odpowiedź od GreenWay:
dziękuję za kontakt.
Dziękuję bardzo za sugestię. Nie mamy w najbliższym czasie zaplanowanej tego typu współpracy.
Wszystkie uwagi i spostrzeżenia naszych Klientów są dla nas bardzo ważne.
W razie pytań zapraszam do kontaktu.
Nie grzejesz po to, żeby szybciej się ładowało, tylko żeby bateria mniej dostawała po dupieMi działało na Sople, aż usunąłem z nawigacji bo było u mnie krucho z prądemA jak zacząłem tam ładować to skarciło mnie, ze powiniennem ustawić nawigację w celu podgrzania.
Swoja droga czy grzanie baterii na ładowarce o max 100kW ma sens? Idzie energia na grzanie a i tak szybciej nie będzie.
1.25C to nie brzmi jak wysoka mocNie grzejesz po to, żeby szybciej się ładowało, tylko żeby bateria mniej dostawała po dupieSą badania, które pokazują, że bateria Li-ion ładowana dużymi mocami w wysokich temperaturach ma mniejszą degradację niż w niskich temperaturach.
Grzeje też przy ładowaniu na 50 kW, a tam to dopiero tragedia, bo grzanie bierze 20% mocy![]()