Witam, chyba nigdy.Y do 3 trójki też wychodzi gorzej - pewnie podobne różnice przez bryłę pojazdu.
Ciekawe kiedy Tesla wypuści małego bus/vana coś mniejszego niż id buzz a bardziej w stylu Caddy.
W Ameryce takich nie ma za bardzo.
Witam, chyba nigdy.Y do 3 trójki też wychodzi gorzej - pewnie podobne różnice przez bryłę pojazdu.
Ciekawe kiedy Tesla wypuści małego bus/vana coś mniejszego niż id buzz a bardziej w stylu Caddy.
A pokazał te mile tam u góry przy baterii czy za ostatnie 19/25/50 km (czy co Wy tam wyspiarze tam macie)?Dzisiaj miałem małą traskę więc podładowałem pierwszy raz do 100% (nie to aby mi było tyle potrzeba). Po naładowaniu samochód pokazał 343 mile (czyli jakieś 552 km).
Po trasie takie statystyki z TeslaFi:
View attachment 13266
Jak dla mnie jest super zwłaszcza, że TACC był ustawiony dzisiaj na 80mph (jakieś 128 km/h), a bywało i szybciej![]()
Ale w moim Y Performance licznik rósł do 10k przebiegu, teraz juz spada ale na poczatku bateria się regenerowąła a nie degradowała![]()
OK, to też ciekawe, mój ma w homologacji 614km WLTP (82kWh ale Panasonic).Te mile to były z 'tej góry' gdzie masz albo zasięg albo SOC. Nie wchodziłem w żadne menu.
Jak podładuję kilka razy w przyszłości do 100% to się okaże jaki będzie zasięg, bo mam wrażenie, że pierwsze ładowanie 'do pełna' to może być taki test dla BMS więc wartości mogą być różne. Plus nie wiem czy Tesla bierze pod uwagę styl jazdy z poprzednich jazd do takiego wyliczenia (ID.3 brał)
Niby oficjalnie WLTP na LR RWD jest u nas 385 mil czyli jakieś 617 km więc jest do czego równać (w teorii)![]()