Rady dla kupującego pierwszego elektryka

shago

Fachowiec
Ja się podłączę pod wątek, ale z nieco innym pytaniem:
Prawda to, że RWD nie ma świateł przeciwmgielnych przednich, a LR ma?

inter

Pionier e-mobilności
Światła przeciwmgielne są zintegrowane. Nie ma innej wersji SR czy LR.
Są na zasadzie świateł adaptacyjnych. Osobnych nie ma, tylko światła tylne.

Last edited:

daniel

Señor Meme Officer
Prawda.

Edit: Ale w starym modelu, czyli nieprawda.

Last edited:

kaktus

Posiadacz elektryka
Ponarzekałem sobie, ale RWD się jaram. Tylko mózg dostaje coraz to nowe dane, żeby odpuścić:
- wczoraj na zakupach odsłuchałem nowego filmiku Daniela Grzyba o zapaści sprzedaży tesli w Polsce (czego się spodziewali podnosząc ceny?)
Odniosę się tylko do tego fragmentu. Daniela Grzyba się nie słucha. Można go mieć w tle włączonego ale typ czasami sam nie wie co gada, plącze wątki i ogólnie słucha się go ciężej z każdym kolejnym filmikiem bo ciągle mówi to samo. Jak nie ma co powiedzieć to wymyśla na poczekaniu teorie które są nieweryfikowalne. Szanuję jego pomysł na 1000km challenge i to jest sensownie zorganizowane, ale już to co tam się odbywa w dyskusjach w trakcie to niekiedy nóż się w kieszeni otwiera...

inter

Pionier e-mobilności

piotrpo

Pionier e-mobilności
Według mojej najlepszej wiedzy jest to nieprawda. Obie wersje nie mają przednich świateł przeciwmgłowych. Moim skromnym zdaniem "zintegrowane światła przeciwmgłowe" o których ktoś tu napisał, to oksymoron. Ich istotą jest umieszczenie ich możliwie nisko, przy jezdni, gdzie w teorii mgła jest rzadsza i mają radzić sobie lepiej.
Tylne przeciwmgłowe musi mieć obecnie każdy model homologowany w Europie.