Rozszerzona gwarancja; Przedłużenie gwarancji; Extended warranty TESLA; Helvetia

chewbacca

Posiadacz elektryka
Ta gwarancja to nie gwarancja a ubezpieczenie gwarancyjne.
A czym się różni jedno od drugiego?
Przeczytaj jej zakres zanim kupisz.
No wiadomo. Przeczytałem. Na coś szczególnego powinienem zwrócić uwagę? Wydaje się okej... No chyba, że coś przeoczyłem(?)...

ciastek

Pionier e-mobilności

krzyss

Pionier e-mobilności
A jakie są koszty przegladu gwarancyjne go
Podobno w tesli nie ma przeglądów?
Tesla nie ma obowiazkowych przegladow.
Przeczytaj instrukcje tam sa zlecenia. Przegladu hamulcow itp.

cooler

Pionier e-mobilności
Jako że przeczytałem w OWU że można przenieść ubezpieczenie gwarancyjne na nowego właściciela (większa szansa sprzedaży samochodu "na gwarancji") tuż przed końcem obecnej gwarancji prawdopodobnie zakupię takie ubezpieczenie, bo jak wiecie mój egzemplarz to nieustanna seria awarii (np od listopada nie działa mi poprawnie klapka ładowania i do dziś nie potrafią jej naprawić - żenada!)

Raz że sam nie widzę co mógłbym na dziś kupić oprócz MG4 do miasta, dwa zraziłem się do jakości i serwisu Tesli oraz generalnie elektryków na trasy (2-3x za małe baterie), więc pojeżdżę pewnie trochę swoją spłaconą już Teslą do czasu aż coś ciekawego się pokaże na rynku, więc te ubezpieczenie chyba się mi opłaci.
Chyba że uda mi się sprzedać przed końcem obecnej gwarancji, wtedy sobie daruję. To będzie jedyny samochód z którym się rozstanę z radością - dotychczas trafiałem bardzo dobrze i wszystkie moje samochody trzymam lub zostały w rodzinie (lub się paliły albo rozbijały:).

pmlody

Pionier e-mobilności