No to u Ciebie też wyjdzie tylko nieco więcej niż 2 lata i koniec gwarancji, tyle dobrze że auto bezproblemowe. Może powinienem myśleć pozytywnie że wszystko co się miało zepsuć już zostało wymienione?Dla mojej TM3 RWD Q4/2021 wycena na 4 lata 11 163 zł, na 2 lata i 40 000 km 5 745zł.
Myślę, że wezmę tańszy wariant bo zakładam wymianę po 5 / 6 latach.
U mnie na razie odpukać. Po 22 000 km i 7 miesiącach auto jest bezproblemowe.
Widzę że cena jest standardowa dla wszystkich, pewnie też wezmę następne 40tys żeby do końca leasingu dociągnąć i jeszcze trochę, a potem się zobaczy, może też sprzedam...
Ciekawe czy są jakieś inne opcje niż ta Helvetia?
No właśnie mam baterię 82kWh, powinienem móc wyjeździć gdzieś 75kWh, ale mi się to nigdy nie udaje. Albo więc Tesla zaniża zużycie raportowane przez kompa podróży, albo są dodatkowe straty nigdzie nie uwzględniane. Jak ładuję to raportuje włożenie 0-100% ok 75kWh, co z tego jak się nie da tego wyjąć.U Bjorna tyle wychodzi na baterii startującej od 82 kWh. Sprawdź sobie jakiś jego test ze starym model 3 - tam jego bateria na starcie miała 75 minus bufor 4, czyli 71. Moje auto ma taką baterię.
Teslamate podaje zupełnie inne zużycie na trasę niż sama Tesla, zwykle ok 8% więcej niż na kompie, więc pewnie wylicza to na podstawie energii włożonej do baterii a potem z różnicy w %, a nie z tego co komp podróży podaje.
Last edited: