Rozszerzony Autopilot

Pyo_trek

Posiadacz elektryka
Czy warto dokupić Rozszerzony Autopilot:
  1. Nawigacja na Autopilocie
  2. Funkcja zmiany pasa ruchu
  3. Automatyczne parkowanie
  4. Summon
  5. Inteligentne Summon

Last edited:

Ciechan

Fachowiec
Czy warto dokupić Rozszerzony Autopilot:
  1. Nawigacja na Autopilocie
  2. Funkcja zmiany pasa ruchu
  3. Automatyczne parkowanie
  4. Summon
  5. Inteligentne Summon
Ja sądzę, że nie warto.... autopilota ciągle trzeba pilnować, więc używam go raczej jako ciekawostki. Jakbym miał mu powierzyć jeszcze zjazdy z autostrady i sie za każdym razem zastanawiać czy zjedzie dobrze i mnie nie wpakuje w 15 km z powrotem albo nie wyjedzie na łuku z pasa albo nie będzie się wlokła, to naprawdę w ciągu nawet 6 godzinnej trasy jestem sobie w stanie ogarnąć 3 zjazdy z autostrady... automatyczne parkowanie miałem w bmw - znajomym pokazałem kilka razy, a tak to czułem się jak sierota. Summon też kolejna rzecz - jak staje koło kogoś w markecie, to nie liczę na summona, bo ten ktoś go nie mając obije mi drzwi ;) zmiana pasa brzmi fajnie, ale po filmach tam szału nie ma... Jak zacznie hamowac wyprzedzając ciężarówkę, albo będzie przyspieszać w takim żółwim tempie jak na autopilocie to bez sensu. Wydaje mi się że da się lepiej spalić 20k

Bronek

Pionier e-mobilności
Kolobrzeg - Ikea Szczecin, 95% bez dotykania kierownicy, tylko kierukowskazu aby wyprzedzić , zjazdy robi ostatnio idealnie, zwalnia i nie szaleje jak kiedyś
Jedyna uwaga to tradycyjnie czytanie znaków itp z tym związane.
Ja nie kupię bez tego następnej Tesli, koniecznie musi być.
Mam toto i jestem zadowolony że mam, natomiast mam wiele uwag, ale dlatego że mam a nie słyszałem tylko o tym

solik

Pionier e-mobilności
Toyota w trybie eco była znacznie spokojniejsza, tryb ten miał również wpływ na ekonomiczne działanie klimatyzacji

bo toyota z natury jest dla dziadow i taxi stad ta spokojna natura :D na sport za to niewiele sie zmienia oprocz wycia