S3XY - commander, buttons czy knob?

qb4hkm

Pionier e-mobilności
No właśnie takie kwiatki powstrzymują mnie przed zakupem tego ustrojstwa, plus tesla dorzuca funkcjonalności, chciałem kupić w zeszłym roku dla opcji wyłączania auto wycieraczek ale przegapiłęm BF i czekałem na jakiś deal, w międzyczasie Tesla dała opcję wycieraczki off na AP... obecnie fajna funkcja to wznowienie AP po zmianie pasa i to się raczej nie zmieni szybko ;-). Chętnie dorwał bym samego commandera z wiązką...

Bronek

Pionier e-mobilności
Dla mnie o czym pisałem to spore ułatwienie.
Falcony , drzwi prawe , frunk otwieranie, fotele przesuwanie , recyrkulacja i tylny nawiew- wyłączenie. No i podziękowanie...
Pokazywanie funkcji ukrytych na ekranie aplikacji S3EXY.
Czekam za obsługę i informacje dot zawieszenia pneumatycznego.
80% funkcji mi niepotrzebne ale te 20 są ok i warto

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Mi się po prostu nie widzą te buttony bezprzewodowe, w smart home systemach z tymi bezprzewodowymi zawsze prędzej czy później są jakieś jaja. Niestety knob też mi nie pasi bo zajmuje dużo miejsca przy schowku z którego intensywnie korzystam... Z funkcji co wymieniłeś to przydał by się frunk i kończenie ładowania klamką, to można bez buttonów. Jedyny button chętnie bym z tyłu dał do wyłączania nawiewu bo obecnie jak żona jedzie z tyłu to jej "wieje" a wyłączanie tego z ekranu jest ciut upierdliwe, skrót na panelu by się przydał jak do grzanych tyłków... Na siłę to przesuwanie fotela pasażera czasem, ale to mogą wprowadzić jakimś updatem. Suma sumarum pewnie kupię kiedyś ale jak dostanę w jakiejś dobrej cenie sam commander lub commander z buttonami bo czasem bym też coś podejrzał z parametrów jak temp. baterii itp.

Bronek

Pionier e-mobilności
Teraz są fajne ekrany w samej apce łączące i funkcje pokazywane np wew obieg . Info który silnik pracuje itd , plus przyciski ekranowe do zaprojektowania .
Tylko trzeba sobie smartfon umocowac. Ja ma dodatkowy tylko do tego plus Yanosik.Nie jest kluczem i nie do rozmów , na jakimś sim za grosze

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Teraz są fajne ekrany w samej apce łączące i funkcje pokazywane np wew obieg . Info który silnik pracuje itd , plus przyciski ekranowe do zaprojektowania .
Tylko trzeba sobie smartfon umocowac. Ja ma dodatkowy tylko do tego plus Yanosik.Nie jest kluczem i nie do rozmów , na jakimś sim za grosze
Funkcjonalności świetne, w sporym zakresie zastępuje scanmytesla, tylko to znowu trzeba by jakieś mocowanie, ładowarkę, kabelek ciągnąć, za mały z tego zysk dla mnie żeby się w to bawić. Nie jestem minimalistą czy estetą ale coś jest we wnętrzu tego auta że nie chcę go psuć gadżetami tego typu mimo że mam nerdowskie zapędy i chętnie bym korzystał z rozszerzonej "telemetrii".

piotrazz

Posiadacz elektryka
Zalogowałem sie na ich stronie pisałem do nich , dawałem komentarz w Sklepie Play i posłem via sklep na support. Tez na YT , sporo maili.
Mam ich cuda od kilku lat jak jeszcze nie byli popularni.
Może mają mnie w bazie jako marudę?
Coś może być na rzeczy. Ja też chyba byłem na liście maruderów, bo dostałem od nich tego samego maila. Ja zamawiałem 2x knoba i 2 razy rezygnowałem z zakupu. Po każdym pisałem dlaczego. Między innymi dałem im sugestie, które niedawno zaimplementowali.

1727294932462.jpeg

6a8

Posiadacz elektryka
Jak dla mnie możliwość obsługi bez odrywania wzroku była podstawowym motywem zakupu knoba.
Brakuje mi
- twardego ograniczenia obrotu w lewo - takie sztywne zero
- silniejszego "kliku" przy obrocie, wibracje pomagają, ale takie wyraźniejsze wyczuwanie pozycji było by jeszcze lepsze.

cooler

Pionier e-mobilności
A ja tego maila też dostałem, mam 2024.32.3 od czwartku, zrobiłem na tym już >2000 km (wyjazd Gdańsk->Hamburg->Gdańsk + drobne jazdy) i auto enable AP po zmianie pasa działa ok, tak samo wsio inne co używałem. Nie testowałem auto-presenting trunk, więc tutaj nie wiem, może faktycznie przestało działać ok, ale tego nie potrzebuję (na razie).
Mi nie działa tylko auto prezentowanie trunka (i być może drzwi bo tego nie chcę, więc nie testowałem) cała reszta działa jak złoto: AP zapobieganie banom oraz przywracanie po zmianie pasa, kickdown, sterowanie z klamek portem i frunkiem. Trochę powalczyłem ze scanMyTesla bo nie chciało działać przez WiFi ale restart Commandera z apki pomógł.
Generalnie wrażenie takie: to wszystko powinno być w Tesli w oryginalnym software.