v460
Fachowiec
Tak. Dzięki. Ciekawe czy są różnice w trwałości tych dwóch typów lakieru.Widziałem zdjęcia odpadającej farby z czerwonych progów też, jeśli o to pytasz![]()
Tak. Dzięki. Ciekawe czy są różnice w trwałości tych dwóch typów lakieru.Widziałem zdjęcia odpadającej farby z czerwonych progów też, jeśli o to pytasz![]()
8 warstw to chyba w Rollsie tylko. Normalne multi coat ma 3 warstwy, (+ podkład) kolor, perłe i klar, ale zdaje się że biały i czerwony w tesli to lakiery 2 warstwowe, jak inne, tylko perłowe. Ale może sie mylę...Takie pytanie mi przyszło do głowy. Przede wszystkim do kolegi @supczinskib bo zgłębia temat z podziwu godnym uporem
Problem słabego lakieru - rozumiany nie jako niedomalowania, ale odpryski, łuszczące się progi itd. Czy wiadomo jakich kolorów dotyczy? Dlaczego pytam. Ano dlatego, że dwa lakiery są multi-coat (biały i czerwony) a pozostałe to metaliki. „Multi” w tym przypadku oznacza chyba 8 warstw. Przy takim lakierze zarówno trudniej zostawić widoczny podkład podczas lakierowania, ale też trwałość powinna być wyższa niż metalika.
Powyżej widać, że czarny jest chyba jednowarstwowy8 warstw to chyba w Rollsie tylko. Normalne multi coat ma 3 warstwy, (+ podkład) kolor, perłe i klar, ale zdaje się że biały i czerwony w tesli to lakiery 2 warstwowe, jak inne, tylko perłowe. Ale może sie mylę...
Narracja na ogół jest jedna, mówiąca o jednostkowości wszelakich problemów lub małej ich skali. To jest przemysł, te samochody „spadają” z taśmy jak kartony mleka. Może być walnięta jakaś partia, ale nie jedna sztuka. Wiadomie u jednych problem ujawni się szybciej, u innych później, a u niektórych wcale.Pytanie czy ten zderzak to jednostkowy akurat prawdziwy przykład malowania bez odtłuszczenia, czy problem zupełnie inny.
Pewnie masz rację, ale musisz przyznać, że te nieszczęsne myjki są wyjątkowo zabójcze dla Tesli, chociaż ich właściciele nie mieli problemów z wcześniejszymi samochodami, chociaż myli je w ten sam sposób. Poza tym na tych zdjęciach widać, że lakier wyjątkowo lekko i chętnie odchodzi od podkładu, ma gładkie krawędzie i nie złuszcza się po kawałku.Ja mysle ze ludzie tez przesadzaja z myjkami. Zbyt blisko przykladaja.