Skandaliczna jakość samochodu

slaveq

Pionier e-mobilności
No też się zdziwiłem dzieciakami :). To jest super bo to znaczy, że elektryki w świadomości młodych wygrywają, są lepsze i prędzej młodziaki powieszą sobie plakat Modelu S w pokoju niż Merola czy innego BMW, a potem Ci młodzi dorosną, pójdą do pracy, zarobią i będą kupować elektryki a w szczególności Teslę. I idź im teraz powiedz, że jak stukniesz w drzwiczki BMW to masz lepszy dźwięk opukania :).

Michal

Moderator
Nieładnie, możemy mieć różne zdania ale bez inwektyw.
Nie chodzi o różne zdania - z tym nie mam żadnego problemu. Pisałem już wcześniej, i napiszę ponownie. To jest gość niereformowalny i bezczelny - może nie wyzywa ale sugeruje wielokrotnie, że inni są głupi pomimo wielokrotnego zwracania uwagi. Z odpowiedzi na jego posty pod moim widzę, że po raz kolejny obraża mnie i moją inteligencję, a po prostu nie chce mi się po raz kolejny dyskutować, bo doświadczenie pokazuje, że to mija się z celem.

cooler

Pionier e-mobilności
Oddałem punktualnie 8:30 do serwisu, ze łzami w oczach błagałem żeby naprawili co jest źle (wcześniej wrzuciłem tu listę zastrzeżeń z odbioru) ale nic więcej nie zepsuli, bo "auto jeździ jak marzenie".
Trochę się boję, bo oprócz spasowania i kilku połamanych plastików już się zakochałem w tym jak to jeździ i co potrafi, oby mi nic nie zepsuli, bo dość daleko mam do nich.

v460

Fachowiec
Oddałem punktualnie 8:30 do serwisu, ze łzami w oczach błagałem żeby naprawili co jest źle (wcześniej wrzuciłem tu listę zastrzeżeń z odbioru) ale nic więcej nie zepsuli, bo "auto jeździ jak marzenie".
Trochę się boję, bo oprócz spasowania i kilku połamanych plastików już się zakochałem w tym jak to jeździ i co potrafi, oby mi nic nie zepsuli, bo dość daleko mam do nich.
Mam podobnie ;) Wprawdzie "moim" autem jest Wrangler a Tesla małżonki, ale zgodnie z logiką (ekologia i ekonomia) jak nie ma potrzeby użycia dwóch aut, jeżdżę Teslą. No i powiem tak: do żadnego spalinowego auta nieterenowego bym się już nie przesiadł a jeszcze rok temu byłem przeciwnikiem elektryków. Z elektrykiem jest tak jak z przesiadką z manualnej skrzyni biegów na automatyczną: najpierw się pieprzy głupoty, że "automat zabija frajdę z jazdy", "lubię mieć pełną kontrolę nad autem", "człowiek zmienia biegi szybciej niż automat" itd. A po pierwszym dniu jazdy automatem zaczynasz się zastanawiać "jak mogłem być takim idiotą przez tyle lat!?" :D

p0li

Pionier e-mobilności
A po pierwszym dniu jazdy automatem zaczynasz się zastanawiać "jak mogłem być takim idiotą przez tyle lat!?" :D

..a potem dostajesy rachunek za 3 naprawe skrzyni i zastanawiasy sie jakim byles idiota, rezygnujac z manuala :D

slaveq

Pionier e-mobilności
Nie chodzi o różne zdania - z tym nie mam żadnego problemu. Pisałem już wcześniej, i napiszę ponownie. To jest gość niereformowalny i bezczelny - może nie wyzywa ale sugeruje wielokrotnie, że inni są głupi pomimo wielokrotnego zwracania uwagi. Z odpowiedzi na jego posty pod moim widzę, że po raz kolejny obraża mnie i moją inteligencję, a po prostu nie chce mi się po raz kolejny dyskutować, bo doświadczenie pokazuje, że to mija się z celem.
To jeśli tak uważasz bądź ponad to zamiast się zniżać do takiego poziomu.

v460

Fachowiec
A po pierwszym dniu jazdy automatem zaczynasz się zastanawiać "jak mogłem być takim idiotą przez tyle lat!?" :D

..a potem dostajesy rachunek za 3 naprawe skrzyni i zastanawiasy sie jakim byles idiota, rezygnujac z manuala :D
Nie no, na blisko 10 skrzyń automatycznych robiłem 2 remonty (bo nie działały idealnie). A mówimy o przebiegach ok. 300kkm. No i koszt tych remontów to było ok. 5kpln. Tak więc nie aż taki dramat. Zwłaszcza jak odliczysz wymianę sprzęgła i dwumasy w manualu ;) Poza tym tu nie o porównanie kosztów chodzi a o komfort, wygodę i bezpieczeństwo ;)
ALE... wczoraj kumpel uraczył mnie swoim problemem. Ma 9-letnią skodę octavię z przebiegiem poniżej 200kkm. No i padł silnik (diesel - brak kompresji na 2 cylindrach). Nie zamierza naprawiać, bo przed awarią był już problem z dwumasą no i problem z DPF. Jakby to wszystko miał zrobić, to taniej będzie kupić drugie auto :(

p0li

Pionier e-mobilności
no to miales farta - ja na 2 auta z automatami przezylem jut 4 remonty i (dwa nieudane zaplacilem tylko za olej i filtr) ale dwa kolejne kosztowaly 6 i 9 tys