smart #1 kontra volvo ex30

krzyss

Pionier e-mobilności
Bo? Ile miał przejechanych km?
Uzywany spaliniak z 80kkm
Tablice wzialem na miesiac.
Podatek drogowy chyba to byl, nie pamietam juz.
Mialem czerwone normalnie na Polski adres.

vwir

Pionier e-mobilności
Uzywany spaliniak z 80kkm
Tablice wzialem na miesiac.
Podatek drogowy chyba to byl, nie pamietam juz.
Mialem czerwone normalnie na Polski adres.
Aaaaa, kurde, przeczytałem na początku że zapłaciłeś 10k€ i sobie myślę "WTF?!". Teraz już jasne. ;)

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
a może ktoś pokusi się o zrobienie krótkiego porównania smart1 vs volvo ex30. kilka przewag i kilka minusów?

vwir

Pionier e-mobilności
Przecież masz na pierwszej stronie. Volvo jest mniejsze, ma gorsze materiały wnętrza, głupkowate oszczędności na przykład na przyciskach otwierania szyb czy wyświetlaczu przed kierowcą. No i jest droższy przy porównywalnej wersji albo duuuużo droższy gdy porównujesz z demówką Smarta. Za to Volvo ma lepszy infotainment.

S

Gość
Przecież masz na pierwszej stronie. Volvo jest mniejsze, ma gorsze materiały wnętrza, głupkowate oszczędności na przykład na przyciskach otwierania szyb czy wyświetlaczu przed kierowcą. No i jest droższy przy porównywalnej wersji albo duuuużo droższy gdy porównujesz z demówką Smarta. Za to Volvo ma lepszy infotainment.
dzięki, chodziło właśnie o takie podsumowanie w krótkich żołnierskich słowach. trochę zaskakuje temat infotainmentu, myślałem, że w Volvo go spieprzyli od początku i z tego co napisałeś w Smarcie jest jeszcze mniej dopracowany? a co głównie uwiera użytkownika?

p0li

Pionier e-mobilności
dzięki, chodziło właśnie o takie podsumowanie w krótkich żołnierskich słowach. trochę zaskakuje temat infotainmentu, myślałem, że w Volvo go spieprzyli od początku i z tego co napisałeś w Smarcie jest jeszcze mniej dopracowany? a co głównie uwiera użytkownika?
jak na razie to zawieszajaca sie navi - ale android auto bezprzewodowy i bezprzewodowe ladowanie komorki zalatwiaja sprawe

S

Gość
jak na razie to zawieszajaca sie navi - ale android auto bezprzewodowy i bezprzewodowe ladowanie komorki zalatwiaja sprawe
no to trochę zostało wyolbrzymione. jeżeli jest bezprzewodowe AA i ACP to już jest świetnie, jakie jeszcze widzisz niedoróbki a co na plus?