ken-wywietrznik
Fachowiec
Ja trochę nie rozumiem dla kogo jest ten projekt. Jak samochód ukradną, a sync się robi tylko po wi-fi, to już się nic nie zsynchronizuje i zapisy nadal zostaną tylko lokalnie. A jak nie ukradną, to po co kopia w chmurze?
Mógłbyś rozwinąć temat. Bo to się wydaje coś naprawdę fajnego i ciekawego. Kiedy planujesz publikację i jaki hardware jest do tego wymagany?Ja od jakiegoś czasu ze sporym sukcesem pracuję nad portem Android Automotive z CarPlay(customowy aosp wypychający obraz 1080p 30fps przez WebSocket i dźwięk przez bt) do naszych trójek i docelowo chyba jednak puszczę wszystko jako otwarte + dotacje. Nowy Wał miał w tym swoją rolę, ale wydaje mi się, że tak będzie lepiej + chcę zbudować jakąś społeczność, która będzie to ze mną utrzymywała, bo wyszedł z tego bardzo duży temat
Raspberry Pi 4 z 8gb ramu I modem lte. Jeszcze dokładnie nie wiem kiedy, pewnie z kwartał mi zejdzie. Został mi sterownik do dotyku. Aktualizacje/postępy na Twitterze @mikegapinski pod #teslaCarPlayMógłbyś rozwinąć temat. Bo to się wydaje coś naprawdę fajnego i ciekawego. Kiedy planujesz publikację i jaki hardware jest do tego wymagany?
Tak na szybko, nie znając szczegółów technicznych jeśli rpi jest w stanie działać jako pamięć masowa i zapisywać wideo w katalogu to można ten katalog synchronizować z jakimś nextcloudem lokalnym. Rpi 4 wydaje się przesadą na zwykły sync video (do twoich zastosowań jak najbardziej) ale już pi zero w jak najbardziej ok.Raspberry Pi 4 z 8gb ramu I modem lte. Jeszcze dokładnie nie wiem kiedy, pewnie z kwartał mi zejdzie. Został mi sterownik do dotyku. Aktualizacje/postępy na Twitterze @mikegapinski pod #teslaCarPlay
Edit: dodam tam też obsługę dashcam z dostępem do nagrań przez www, dlatego wypowiadałem się w temacie rozwiązania kolegi - musiałem rozpykać temat jak to sprawnie ogarnąć
Super 👍❤️Dzieje sięW trakcie jazdy jest obraz + dźwięk ze sterowaniem z kierownicy