S
Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27
Gość
Czyżby nowy trend na horyzoncie? Czy sprzedaż Tesli to dobry ruch?
Tak, dokładnie o to mi chodzi. I w sumie tylko o to.Aaaa, czyli kara za wrzucanie linków bez komentarza i obejrzenia? (bo nie wynikało to z cytatu)
W sumie za takie rzeczy to powinny być jakieś konsekwencje, robienie śmietnika linkami bez ładu i składu za fajne nie jest.
To o co chodzilo. ?Nie wszyscy muszą jeździć tym samym i zachwycać się tymi samymi autami. Osobiscie jeździłem na jezdzie probnej tesla 3 i nie zrobiła na mnie wrażenia. Potem jeździłem sealem i zrobił bardzo pozytywne więc kupiłem seala. Na razie jestem bardzo zadowolony. I nie chodziło o cenę - seal jest droższy a pewnie wartość rezydualna też będzie miał gorsza.
Ma lepszą pozycję za kierownicą, daje mi frajdę z jazdy, ma lepsze wykończenie wnętrza, ma lepsze materiały. To oczywiscie moja subiektywna ocena i mozna się nie zgodzić.To o co chodzilo. ?
Mial lepsza baterie ? Szybciej sie ladowal ? Mial lepsza siec ladowania ?
Ciszej w srodku ?
Czy zwyczajnie bardziej Ci sie podobal a auta zmieniasz czesto wiec chciales sobie sprobowac „chinszczyzny” ?![]()
i chyba w ostatecznym rachunku najbardziej o to chodzi. można gdzieś poczytać o twoich wrażeniach z użytkowania seala? nie ukrywam, że spostrzeżenia właściciela są dla mnie bardziej miarodajne niż gwiazdy YTAle przede wszystkim zwyczajnie przyjemniej mi się nim jeździ.
W BMW nie ma tyle plastików i wzorów każdy z innej parafii. Środek jest typowo chiński i tutaj nie ma za bardzo o czym dyskutować. Każde chińskie auto "premium" ma napakowane wszystkiego co się da bez pomysłu i ładu i dokładnie tak jest w Sealu. Pikowane fotele, kolory nitek, piano black z wtopionymi nitkami których kolory również są w innych odcieniach niż na fotelach. Więc do BMW nie porównujmy wykończenia bo to jest zupełnie inne podejście do designu wnętrza. Podobnie jakośc softu i ekranów jest dużo wyższa w BMW (i4, i5) niż w Sealu.W mojej ocenie w sealu wnętrze bardziej Cie "otula", jak w alfie albo bmw. Siedzi sie głębiej i niżej. Bardzo istotna była bateria LFP zamiast NMC. Tesla ma lfp tylko w mniejszej wersji.
Z zewnątrz tak - tutaj trudno się z Tobą nie zgodzić. Z zewnątrz jest to bardzo udany projekt i ma fajnie dobrane kolory które po prostu pasują do tego auta. Nikt nie silił się na wrzucenie kolorów które totalnie zmieniają odbiór z zewnątrz tego auta, wszystkie są stonowane ale fajnie wyselekcjonowane. Z zewnątrz to jedno z ładniejszych aut w tym segmencie. Mi podoba się bardziej niż Model 3 co oczywiście jest subiektywnym odbiorem ale taki miałemNo i wygląd. To jest bardzo ładne auto.
Tak, wydaje mi się (również czysto subiektywnie) że jest tam jeszcze ciszej niż w Tesli w trakcie jazdy. Na postoju dla odmiany powiedziałbym, że jest dokładnie odwrotnie. Ale jednak więcej w aucie jedziesz niż stoiszCiszej w srodku ?
najśmieszniejsze w tym co zarzucasz jest to, że od kilku lat wszystkie BMW są wręcz projektowane pod gusta Chińczyków. czyż to nie zakrawa na ironię losu? może to się odmieni za sprawą Neue Klasse ale na razie twoje wrażenia są mylne.W BMW nie ma tyle plastików i wzorów każdy z innej parafii.
Co masz do smartfonów Xiaomi?Chińczyk w cenie Tesli z softem na poziomie telefonów Xiaomi. Gdzie premia za ryzyko i za niedoróbki softwerowe?
Podstawowy zarzut jaki mam do tych telefonów to niedopracowany soft oraz degradacja performance przychodząca z czasem użytkowania. I to się nie tyczy tylko Xiaomi ale generalnie produktów z oprogramowaniem pisanym w tym państwie. One super wyglądają i działają na początku a im dalej w las tym gorzej. Z mojej perspektywy życie byłoby prostsze gdyby istniał 1 model z AndroidemCo masz do smartfonów Xiaomi?
Używałeś kiedykolwiek Xiaomi 12S Ultra z obiektywami LEICA, matrycą 1 cal. i procesorem Snapdragon 8+? To armata wśród smartfonów. I ma już następcę.
A możesz obiektywnie nam więcej powiedzieć?Ma lepszą pozycję za kierownicą, daje mi frajdę z jazdy, ma lepsze wykończenie wnętrza, ma lepsze materiały. To oczywiscie moja subiektywna ocena i mozna się nie zgodzić.
Wolę klasyczne kierunkowskazy i zmianę kierunku jazdy. Podoba mi się też, że nikt nie wie co to jest za auto. Nigdy nie lubilem popularnych modeli. W mojej ocenie w sealu wnętrze bardziej Cie "otula", jak w alfie albo bmw. Siedzi sie głębiej i niżej. Bardzo istotna była bateria LFP zamiast NMC. Tesla ma lfp tylko w mniejszej wersji.
No i wygląd. To jest bardzo ładne auto.
Ale przede wszystkim zwyczajnie przyjemniej mi się nim jeździ.