Starship, lot z próbą chwycenia rakiety przez wysięgniki

Bronek

Pionier e-mobilności
Szkoda że mam inne poglądy a właściwe to On ma , bo było by mi łatwiej pisać peany na dokonania.
Ale tak to jest z Muskiem , który chyba ocenił , że łatwiej mu będzie z szaleńcem (Trump) coś zrobić spektakularnego, jak w mdłej demokracji Bidenowskiej , gdzie Ford itp to jedyny synonim amerykańskiego postępu
No i vide Europa z jej projektami .
Dlatego też pewnie i Chiny ?
W każdym bądź razie też psy wieszano na projecie jak na elektromonilnosci.
"Psy szczekają...."

lvlthn

Pionier e-mobilności
Szkoda że mam inne poglądy a właściwe to On ma , bo było by mi łatwiej pisać peany na dokonania.
Ale tak to jest z Muskiem , który chyba ocenił , że łatwiej mu będzie z szaleńcem (Trump) coś zrobić spektakularnego, jak w mdłej demokracji Bidenowskiej , gdzie Ford itp to jedyny synonim amerykańskiego postępu
No i vide Europa z jej projektami .
Dlatego też pewnie i Chiny ?
W każdym bądź razie też psy wieszano na projecie jak na elektromonilnosci.
"Psy szczekają...."
Zostaw politykę, nie ma sensu.
Zresztą, tam w grze są sprawy, do których nie mamy ani dojścia, ani dostatecznej wiedzy żeby oceniać.

Szaleniec? Zdecydowanie tak, nikt jeszcze tego nie dokonał, a jest to napewno szalone.

lvlthn

Pionier e-mobilności
W gronie szalonych jest też Biden i Kamala, także tak ;)

Obecnie nic nie jest zdrowe, wybiera się mniejsze *ekhm* zło.

Nie mniej jednak, coraz bardziej utwierdzam się, że Tesla to tylko narzędzie do osiągnięcia określonego celu wg .Muska.

danielm

Pionier e-mobilności
Jeśli wziąć pod uwagę że:
-jest to ich PIERWSZY(!!) test lądowania z użyciem uchwytów
-sama konstrukcja to tylko 70metrów, 3400ton paliwa, 200 ton suchej masy

To wideo zwala z nóg.
Dziwne że głośniej się o tym nie mówi, przecież to jest osiągnięcie na miarę lądowania na księżycu.
po 3cim locie matka przyleciała mi powiedzieć że Elon znowu rakiete rozwalił bo wszystkie media o tym trąbiły, oczywiście że rozwalił a nie co się udało

p.j.s

Fachowiec
i wylądował
1728830594201.png

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji

zibizz1

Pionier e-mobilności

lvlthn

Pionier e-mobilności
Będę dziś w Polskim Radio 24 o 19.30, postaram się wkręcić ten wątek, bo dla mnie to lądowanie to news dnia.

O ile znowu nie przydarzy się jakaś konwencja PO... ;)
Ooo, będzie nagranie? :D Dla tych co nie zdążą radia odsluchac

Najnowsze dyskusje