Statystyki ładowania w aplikacji Tesla

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Zauważyłem, że w wersji 4.9.2 (aplikacja w telefonie) udostępnianie trasy z Google Maps do nawigacji w samochodzie w końcu działa. Chwalmy, bo jest za co!
Nie wiem co Ci działa? U mnie po wszystkich update cały czas błąd.
Telefon iPhone 12 pro jeśli to ważne🤔

Attachments

• 64BDAB3A-3231-425F-AD51-D2AF9EE893D0.jpeg
    64BDAB3A-3231-425F-AD51-D2AF9EE893D0.jpeg
    146,4 KB · Liczba wyświetleń: 7

Jac3k

Posiadacz elektryka
U mnie też działa. Wybierasz w Google miejsce do którego chcesz jechać i wysyłasz do samochodu. Tesla odbiera to i przelicza trasę.

robert

Zadomawiam się
Co działa:
1. Znajduję punkt docelowy i wyznaczam trasę (Google Maps)

Screenshot_20220626-134805.png

2. Udostępniam trasę (Google Maps)

Screenshot_20220626_140140.png

3. Otrzymuję komunikat z potwierdzeniem z aplikacji w telefonie (Tesla App)

Screenshot_20220626-134840.png

4. Auto chce nawigować do Krakowa (po "swojemu") :)

Last edited:

Zarek1988

Posiadacz elektryka
Muszę sprostować. Dzisiaj ponownie udostępnione trasę i przesłał. Ale nie działa np z przystankiem w innej miejscowości. Czyli nie przesyła trasy, tylko punkt docelowy. Czyli jakby cała geneza idzie w las. Ja sobie planuje w domu trasę na Google Maps a przesłać jej nie mogę🤷🏻‍♂️

danielm

Pionier e-mobilności
Muszę sprostować. Dzisiaj ponownie udostępnione trasę i przesłał. Ale nie działa np z przystankiem w innej miejscowości. Czyli nie przesyła trasy, tylko punkt docelowy. Czyli jakby cała geneza idzie w las. Ja sobie planuje w domu trasę na Google Maps a przesłać jej nie mogę🤷🏻‍♂️
tak to zawsze działało niestety

Zarek1988

Posiadacz elektryka
tak to zawsze działało niestety
No tak, ale przesyłanie zwykłego punktu docelowego działało tylko w j. Angielskim.
Prawda jest taka, że jest mnóstwo funkcji niewykorzystanych przez Teslę. Niby auto XXI wieku jednak wiele mu brakuje do starej technologii: czujnik deszczu/światła, podglad kamery z przodu - akurat dzisiaj dotknąłem zderzakiem niskiego murku - tesla pokazywała że jeszcze Ok 50 cm do przeszkody. A murek był Ok 5cm poniżej czujników😳. Poza tym samo-parkowanie też powinno być dostępne w podstawowej opcji. Nie jest to przecież technologia przyszłości a każą sobie za nią słono płacić. I działa tak sobie - myślę, że @Bronek potwierdzi. Prędkość na autopilocie mam ustawioną na Max dozwolona +10% i często jak już wyjadę z miejscowości to przez np 10km jest 40 lub nawet 30km/h poza terenem zabudowanym! I tu odpowiedź dla wszystkich, którzy napiszą, że przecież można to zgłaszać samemu gdzieś na jakiejś stronie z mapami (był temat poruszany) - nie, ja oczekuję, że to producent będzie nad tym pracował. Broniąc producenta, usprawiedliwiając go, niestety kończy się na tym, że połowa funkcji albo nie działa albo działa słabo. Tylko masowy nacisk pozwoli coś osiągnąć. Zobaczcie jak było z podnoszeniem bagażnika. Ja o tym mówiłem chwile po odebraniu auta we wrześniu 2021 i było mi wmawiane że to temperatura itp gdzie było jeszcze ciepło. Całą jesień, zimę i wiosnę mi nie działał. Dopiero od dwóch tygodni jest normalnie🤔 po wizycie serwisu mobilnego i kompetentnego człowieka!

Reasumując, gdyby nie te wkurzające usterki i braki o których wspomniałem to by auto było kompletne.

A tak to… nie chcę nic innego🙃 uzależnia…😉😂

Bronek

Pionier e-mobilności
Parkowanie spierniczyli od kiedy niby ma wykrywać linie .To porażka i uwstecznienie.
Brak kamerki na zderzak przedni wzorem np Leafa , to błąd .I powod do uszkodzeń.
A ponieważ jest kamerka w kabinie to ze względu na np psa w aucie chciałbym mieć z niej podgląd.
W tym pojeździe zmiany lub udoskonalenia trwają od samego początku , bez zmian fizycznych , jest spory zapas na poprawę funkcjonalności .Mam niemal wszystko co mają te najnowsze wersje,, nigdzie tak nie ma.
Mogę spokojnie wymienić z 40 takich zmian.
Niestety , czasem coś jest do dupy od początku i na ogół to też naprawią po jakimś czasie , ale też bywa odwrotnie.
Nacisk był skuteczny do wprowadzania programowalnych funk ji ,np tryby klimy czy kamerki boczne , takie prezenciki ... Trójka go taki jak hitlerowski garbus dla ludu, i dodatkowo kupa w niej zabawy za przystępną cenę . Nie ma konkurencji , jest popyt to tylko pozstaje dobra wola

Gandalf

Pionier e-mobilności
Zauważyłem, że w wersji 4.8.1 statystki ładowania działają dobrze. Nawet "oszczędności na paliwie" wyglądają sensownie.Chwalmy, bo jest za co!
No niestety nie, ładowałem w Czechach (CZK, a nie PLN/EUR) i się biedak pogubił, wychodzi mi średnia >10PLN / kWh ;-)

Zarek1988

Posiadacz elektryka
A propos spierniczenia: dzisiaj jadąc s3 z Gorzowa do zielonej, przez 3/4 trasy nie miałem zasiegu w tesli (na ekranie kreski zasiegu przekreślone, brak radia internetowego). Ostatnio wyjazd do Krakowa to samo. Widzę, nawet brak zasiegu na trasie gorzow Barlinek🤔 i to wszystko po najnowszym update…