Stellantis - tempomat aktywny

Jusand

Posiadacz elektryka
No właśnie tego szukałem też ale nie wszedłem w konfigurator...
Dziwne to, jakby powrót do przeszłości 15 lat...
W eC3 nawet w najwyżej wersji nie ma aktywnego tempomatu. Więc pewnie Panda też nie będzie miała.

Ev3

Pionier e-mobilności
jesli dobrze pamietam to musialbyc poprzednik ktory sie zatrzymal przed toba, jak byles pierwszy to niestety trzeba bylo trzymac hamulec

aczkolwiek znalazlem swoj wpis ktory twierdzi inaczej:

View attachment 30619

czyli chyba jak jestes pierwszy to tez sie da :)
No właśnie go pamiętałem i na to liczę....

Ev3

Pionier e-mobilności
W eC3 nawet w najwyżej wersji nie ma aktywnego tempomatu. Więc pewnie Panda też nie będzie miała.
No to d... blada, czyli nie będzie jak zmusić auta do stania bez ruchu, bez trzymania nogi na hamulcu.....
Do tego to odpalanie z kluczyka - naprawdę, w niby europejskim elektryku, w XXI wieku?

Dzięki wszystkim za naprostowanie i wyprowadzenie z błędu.

Last edited:

Ev3

Pionier e-mobilności
za duzo wymagasz od taniego, miejskiego autka ;)
Renault 5 i Byd Surf mają (5 w formie szczątkowej, ale jednak), więc jednak od droższego auta też wymagać trzeba.
Ale bardziej boli mnie brak Auto Holda.....

Jusand

Posiadacz elektryka
No to d... blada, czyli nie będzie jak zmusić auta do stania bez ruchu, bez trzymania nogi na hamulcu.....
Do tego to odpalanie z kluczyka - naprawdę, w niby europejskim elektryku, w XXI wieku?

Dzięki wszystkim za naprostowanie i wyprowadzenie z błędu.
Wiem, że to nie rozwiązuje tematu autohold, ale można przełączyć na "P", albo załączyć ręcznie hamulec. Wiem jakie to upierdliwe, szczególnie jak się przesiadam z Tesli. Na szczęście żona nie protestuje na brak aktywnego tempomatu, brak autohold już przeżyła wcześniej w e208.

strusio8

Zadomawiam się
W Kii jest auto hold ale go nie używam bo denerwuje mnie stukanie klocków o tarcze. Zamiast tego używam iPedal (czasem nazywany w innych markach ePedal) który również stopuje auto jak nie wciskam żadnego pedału. Może z takim ficzerem znajdziesz jakieś małe autko?
Po kilku miesiącach nie wyobrażam sobie powrotu do ciągłego przekładania nogi gaz-hamulec.

Forrestal

Nowy na Forum
Mogę pożyczyć od rodzicielki i Ci sprawdzić dokładnie bo jak jeździłem chwilę to ta Panda z automatu nie miała toczenia się po puszczeniu hamulca tylko trzeba było dodać gaz. Ale nie jeździłem dużo.