Stuki z przedniego zawieszenia - TM3LR

Chudy

Zadomawiam się
U mnie też jakieś dziwne stuki w zawieszeniu z przodu od samego początku. W lewym kole duzo mocniej niz w prawym. Tak jak by w górnej cześci McPersona. Zobaczymy co na to serwis w Berlinie na Schoenefeldo_O

skyactivwalker

Pionier e-mobilności
U mnie też jakieś dziwne stuki w zawieszeniu z przodu od samego początku. W lewym kole duzo mocniej niz w prawym. Tak jak by w górnej cześci McPersona. Zobaczymy co na to serwis w Berlinie na Schoenefeldo_O
Daj znać jak ten Schoenefeld, jak Ci się nie chce jechać to podjedź do ogarniętego mechanika i niech podkręca śruby w zawieszeniu. U mnie pomogło, nic już nie stuka.

6a8

Posiadacz elektryka
Daj znać jak ten Schoenefeld, jak Ci się nie chce jechać to podjedź do ogarniętego mechanika i niech podkręca śruby w zawieszeniu. U mnie pomogło, nic już nie stuka.
Ciekawe, możesz powiedzieć które dokładnie śruby, i co znaczy"podkręcą" ( mocniej przykręcą ) ?

nyknow

Fachowiec
czegoś się dowiedziałeś? ja mam wizytę w polowie listopada i tak sie zastanawiam czy cos to da - raz pojadę

nyknow

Fachowiec

Aha no to słabo - a co ostatecznie robili?
Btw w aplikacji, umawiając spotkanie, ustawiłem termin i mam szacunkowe koszty jakieś 1300pln i to mam możliwość zaakceptować - ktoś to mial
I akceptował i potem go zafakturowali? Bo jak dla mnie to jest w ramach gwarancji do zrobienia przy 7000 km
ktoś miał sytuację, że najpierw wycena z ajkaś kwotą a potem zrobili to w ramach gwarancji?

Michal

Moderator
ktoś miał sytuację, że najpierw wycena z ajkaś kwotą a potem zrobili to w ramach gwarancji?
Tak miałem z wymianą osłony aero pod autem z przodu. Wycena na 2000 - nie byli pewni, która osłona będzie do wymiany, więc wycenili dwie i czy zrobią na gwarancji, a finalnie nie zapłaciłem nic.

Last edited:

Doktor

Posiadacz elektryka
U mnie po roku pojawiło się stukanie, ale tylko przy maksymalnym wychyleniu kierownicy podczas stania w miejscu (prawie nigdy nie kręcę w miejscu, żeby nie ścierać opon, ale tym razem wyjątkowo inaczej się nie dało), jeździć, obserwować, czy na serwis?

ciastek

Pionier e-mobilności