SuC Białystok

cooler

Pionier e-mobilności
Jestem po rozmowie z p Rafałem, kierownikiem infrastruktury Galerii Alfa i jednym słowem: jest dobrze!
Szczegóły:

cooler

Pionier e-mobilności
na wlocie do Bialej Podlaskiej
O kurcze, tego sie nie spodziewałem... To jest ostatnie miejsce gdzie wydawało by się że powinien stanąć SC... Byłem w tych rejonach ostatnio i praktycznie nikt z kim rozmawiałem nie ma zamiaru w ciągu najbliższej dekady kupić elektryka, łącznie z właścicielem sporego biznesu.
Chyba że chodzi właśnie o "indukcję" zapotrzebowania, bo skoro SC już będzie to odpadnie wymówka że nie ma gdzie ładować... Ale tam 99,9% ludzi marzy o 15-20 letnim A4 w TDI.
Podsumowując:
Nikt się nie spodziewał Hiszpańskiej Inkwizycji...
Wpiszcie poniżej gdzie chcielibyście aby stanął SC. Moje propozycje to:
1) obwodnica trójmiasta gdzieś przy rozjazdach
2) Zakopianka skrzyżowanie z A4 tuż za Krakowem
3) Ostrów Mazowiecka
4) Koszalin/kołobrzeg przy S6 a nie w mieście
5) Nowy Targ od strony Krakowa
6) Mikołajki
7) Warszawa gdzieś przy S8 - najlepiej przy skrzyżowaniu z Wisłostradą (EC Żerań)

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Kolobrzeg a S6 to miasto o rzut beretem - Kołobrzeg Galeria Karuzela będzie w budowie ; Leroy Merlin na ukończeniu. Sieć energetyczna na miejscu. Zjazd z S6 to 2 minuty, dla tych co jadą dalej
Tylko w Kołobrzegu nikt nie ma kompletnie woli zająć się tematem, bo i tak kasę trzepią wystarczającą na przyjezdnych.
Senator, dwoch posłów kompletnie o nich nie słychać, bo są od podnoszenia rąk. Jak większość im podobnych. Wojenki lokalne itp są ważniejszcze czasem od meritum. Kiedyś próbowałem, bo to moi znajomi, ale kopanie z koniem mi nie wychodzi.
Może teraz coś się ruszy? Tylko patrząc po twarzach radnych, na mało którym licu maluje się.... cokolwiek co by dawalo nadzieję .

Last edited:

JareG

Pionier e-mobilności
(...)
Może teraz coś się ruszy? Tylko patrząc po twarzach radnych, na mało którym licu maluje się.... cokolwiek co by dawalo nadzieję .
🤣 🤣

Bronek

Pionier e-mobilności
To po Niedzielnym szczepieniu 3x tak mnie trzyma :)

PS Senator kumpel były Prezydent Kołobrzegu , pomógł nam zarejestrować Teslę, bo inaczej by stała z miesiąc/dwa na parkingu . Takie to czasy były, gdy takiego diabla we wsi jeszcze nigdy nie widzieli

za 10 minut zaczynam pracę ;-)

MiKo

Posiadacz elektryka
To jest ostatnie miejsce gdzie wydawało by się że powinien stanąć SC...

Wydaje mi się, że osoby odpowiedzialne za lokalizacje jednak nie stawiają SC byle gdzie.

Patrząc na mapę Białystok ma jak najbardziej sens, jak jedzie się z Warszawy w kierunku Litwy Łotwy Estonii (droga E67). Będzie to stacja pomiędzy Warszawą a Kownem.

praktycznie nikt z kim rozmawiałem nie ma zamiaru w ciągu najbliższej dekady kupić elektryka
Wydaje mi się, że SC nie są budowane dla lokalsów, tylko dla tranzytu.

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
To po Niedzielnym szczepieniu 3x tak mnie trzyma :)

PS Senator kumpel były Prezydent Kołobrzegu , pomógł nam zarejestrować Teslę, bo inaczej by stała z miesiąc/dwa na parkingu . Takie to czasy były, gdy takiego diabla we wsi jeszcze nigdy nie widzieli

za 10 minut zaczynam pracę ;-)
Ale to naprawde jeszcze tak dziala ze gosc posel dzwoni do wydzialu komunikacji i pyta czmu sprawa iksinskiego sie tak ciagnie i nagle nastepuje cudowne rozwiazanie problemu ? 🤨

Bronek

Pionier e-mobilności
Na szczęście tak . Bo ciagnięcie się sprawy wynika ze strachu Urzędnika przed nieznanym , czyli kontrolą , a impuls od np Senatora , Posła, Radnego lub np Prezydenta daje mu złudne poczucie bezpieczeństwa .
Bo Oni Urzędnicy chcą zrobić swoja robotę dobrze i iśc do dmu ale w Kartonie zwanym ntą RP, się nie zawsze daje . On biedak nie wie czy jak pójdzie na rekę Obywatelowi nie lamiąc zresztą praw,a a tylko chcąc być proobywatelskim, nie spotka z się z restrykcjami od innego przewrażiwionego pajaca, co stoi od niego wyżej i jak Sanepid sprawdza np nalepki o zakazie palenia itp bo to jest super ważne dla funkcjonowania Kraju.

W moim przypadku chcieli ze mnie zrobić importera samochodu marki Tesla, plus wiadoma sprawa z zaświadczeniem o zwolnieniu z akcyzy itd. Samochód kupiony w Salonie w Berlinie został sprzedany kilku po kolei firmom posredniczącym od których ja kupiłem już normalnie . Takie to były czasy i jedyna droga . Co dziwne wszystko zalezało od WK . W jednym szło od reki w innych jak po grudzie.

Owszem można było samemu dymać po Urzędach kupić za Odra itp i stracić czas albo jak ja czekać tylko 7 tyg ( tyle wtedy czekało się też m/w na Tesle na Zachodzie) i stracić około 6 tys zł dla posrednika.

Last edited: