SuC Gdańsk - plotki

kubatar

Pionier e-mobilności
Z doświadczenia z branży energetycznej przewiduję ze skoro energa operator rozpoczela prace przy przebudowie przyłącza to budowa ewentualnego SuC jest bliżej niż dalej. Wynika to z tego ze skoro energa operator buduje to realizije umowę przyłączeniowa ktora nakłada na druga strone zobowiązania finansowe. Nikt nie wyda mnóstwa pieniędzy żeby zatrzymać się w połowie i nie zrealizować swojej inwestycji.
To takie moje przemyślenia ale jesli ktos ma inne zdanie to chętnie się zapoznam. Zawsze to jakas dodatkowa wiedza 🙂

Pepek

Posiadacz elektryka
Z doświadczenia z branży energetycznej przewiduję ze skoro energa operator rozpoczela prace przy przebudowie przyłącza to budowa ewentualnego SuC jest bliżej niż dalej. Wynika to z tego ze skoro energa operator buduje to realizije umowę przyłączeniowa ktora nakłada na druga strone zobowiązania finansowe. Nikt nie wyda mnóstwa pieniędzy żeby zatrzymać się w połowie i nie zrealizować swojej inwestycji.
To takie moje przemyślenia ale jesli ktos ma inne zdanie to chętnie się zapoznam. Zawsze to jakas dodatkowa wiedza 🙂
Jedyne co wiemy na ten moment, to to, że energa rozpoczęła prace przy przebudowie przyłącza. A czy to na potrzeby SuC, czy też jakiejś dodatkowej działalności, która tam z tyłu ma powstać, a może na potrzeby zwiększenia mocy samego centrum - tego nie wiadomo i to już są spekulacje. Dlatego ja tam wolę wstrzymać optymizm i poczekać na konkretniejsze info.

Robur82

TM3 SR HL 24 Enyaq 80 23r
Port Rumia, według google +2km i +8min nadkłdamy do trasy jadąc A1 Władek/Hel, do przeżycia, w końcu zrobią jakąś nie upierd...... lokalizację

piotrazz

Posiadacz elektryka
Lepszym miejscem byłby np Auchan w Gdańsku Osowa, sporo dróg przecina, blisko skrzyżowania z s6. Wybór Rumii w sytuacji, gdy ktoś wybiera się na zachód nową s6 jest strzałem w kolano, chyba, że planują dodatkowe suc w Gdańsku blisko tras.

umcus

Pionier e-mobilności
Zawsze będzie ktoś, kto będzie twierdził, że jest lepsza lokalizacja. Zwłaszcza nie znając wszystkich parametrów obydwu lokalizacji.