SuC Kraków-Bonarka

danielm

Pionier e-mobilności
@danielm
Mnie chodziło o fakt możliwości podejrzenia co i gdzie się buduje (bo gdybacie tutaj ile tych SuC ma być), a nie jak długo (z tym u nas nieźle bywa choć bywają i obsuwy także).

BTW: nie mogę jakoś wykresów na UK zrobić dla stanu 'permit'. Podeślesz linka lub screena, które SuC się tak ślamazarnie budują (jeden sądzę może być koło mnie)?
https://supercharge.info/charts i zjeżdżasz na dół

tokwi

Pionier e-mobilności
Uprzejmie donoszę, że na obwodnicy Krakowa "KFC Kraków Węzeł Mirowski" o tutaj:

otworzyli właśnie ładowarkę 2x 150 kW CCS z rozsądną ceną jak za tą prędkość i miejsce tj. 2,34 zł/kWh (apka Elocity).

Notabene przejrzałem ładowarki AC w okolicy i mam wrażenie jakby ceny AC poszły w dół w niektórych lokalizacjach Elocity.
Ależ to świetna lokalizacja! Szkoda że tylko 2 x CCS.
Bonarka pewnie zostanie dla mieszkańców. Dla tranzytu ten KFC przy W.Mirowskim - cud, miód.
Obecnie wbijać sie z obwodnicy do Bonarki to +60 min drogi, a będzie jeszcze gorzej bo miłościwie panujący otwierają kolejne wielomiesięczne remonty.

Slavekk_

Posiadacz elektryka
Bonarka pewnie zostanie dla mieszkańców. Dla tranzytu ten KFC przy W.Mirowskim - cud, miód.
Obecnie wbijać sie z obwodnicy do Bonarki to +60 min drogi, a będzie jeszcze gorzej bo miłościwie panujący otwierają kolejne wielomiesięczne remonty.
Uprzejmie donoszę, że HoryzontEV raportuje dla węzła Mirowskiego iż CCS #1 jest wyłączony.
Trochę ryzykowne polegać na jednym kablu...

elektryk

Pionier e-mobilności
W apce Chargepoint ta ładowarka jest taniej w roamingu niż w natywnej apce Elocity - 2,14 zł/kWh, także dobra cena i miejsce.

Miałem kłopoty z odpaleniem ładowarki z sieci Elocity z apki Chargepoint, ale karta RFID którą przysyłają za darmo zadziałała od kopa i ładowałem się 1,43 zł/kWh na ładowarce AC, która w apce Elocity kosztuje 2,19 zł/kWh. I to wszystko bez abo, jedynie mają taki wymóg że jak saldo spadnie poniżej 25 zł to doładowują kwotą 45 zł z automatu.

dawidgora

Posiadacz elektryka
Wrzucam zdjecia z dziś. Wielkich zmian nie widać ale coś się dzieje

Attachments

• IMG_2381.jpeg
    IMG_2381.jpeg
    2,1 MB · Liczba wyświetleń: 50
  • IMG_2380.jpeg
    IMG_2380.jpeg
    1,9 MB · Liczba wyświetleń: 48
  • IMG_2379.jpeg
    IMG_2379.jpeg