Supercharger Warszawa Hotel Regent przy Belwederskiej

t3sla4sun

Zadomawiam się
Mam takie pytanie nie w temacie 😂
Ostatnio odwiedziłem supercharger w Wawie.... i nie mogłem uwierzyć własnym oczom.

CO TO W OGÓLE JEST ZA POMYSŁ, żeby dowalić jedyną lokalizację ładowania SC w Warszawie w takim miejscu?

- 5 poziom pod ziemią
- WĄSKIE PRZEJAZDY
- jedynie 2 stanowiska

Co tam się odjaniepawliłlo?

Gdzie sensowność takiej lokalizacji:
- duża przestrzeń z możliwością powiększania liczby stanowisk
- swobodny dojazd
- blisko Ski albo autostrady

Hello ;)

Gandalf

Pionier e-mobilności
Rozglądałem się ostatnio za możliwościami ładowania w hotelach w Warszawie, i nie, nie chodzi mi o DC 150kW
AC 11kW by stykło, pod warunkiem, że będzie gwarancja dostępności.
Ba. Siła była by OK
No ale chyba w branży hotelowej jest tak dobrze w dzisiejszych czasach, że nie trzeba się starać 😅

Tak więc brawo Hotel Regent za inicjatywę

cooler

Pionier e-mobilności
Rozglądałem się ostatnio za możliwościami ładowania w hotelach w Warszawie, i nie, nie chodzi mi o DC 150kW
Ba. Siła była by OK
No ale chyba w branży hotelowej jest tak dobrze w dzisiejszych czasach, że nie trzeba się starać 😅

Jak kupiłem Zencara to od razu pojechałem do pierwszego z brzegu hotelu na Krakowskiej w Wawie i była siła i za darmo się ładowałem. Tak że nie jest tak źle.

gim-kg

Pionier e-mobilności
Ba. Siła była by OK

Westin ma trzy wallboxy (2 Tesli, 1 BMW) na swoim parkingu

Attachments

• 0A484D40-9AD3-435F-AB47-69B394F1BDBB.jpeg
    0A484D40-9AD3-435F-AB47-69B394F1BDBB.jpeg
    107,7 KB · Liczba wyświetleń: 61

danielm

Pionier e-mobilności
No dobra, czyli taka pełnoprawna ładowarka w Warszawie to najwcześniej będzie Warsaw North?
tesla twierdzi że stawianie superchargerów w miastach nie ma sensu, to ma być do podróży miedzymiastowych a nie dla lokalnych taksówek ładujących się za darmo. tylko że w naszym kraju z kartonu wyjedziesz z miasta i nie ma prądu stąd nasze superchargery są w poznaniu, radomiu rzeszowie i katowicach zamiast na mopach przy autostradach. strata czasu na wjazd do miasta i stanie w korkach

ELuk

Pionier e-mobilności
Czyli Tesla też z kartonu skoro stawia w miastach, a nie na MOPach. 😉
Jak jechałem latem przez Europę z kartonu to tylko w kilku miejscach SCh były na MOP.
Większość wymagało zjazdu z autostrady. A we Włoszech to prawie do centrum zazwyczaj trzeba było zjechać.
U nas opóźnienie w rozwoju infrastruktury wynika z wielu aspektów. Skoro Tesla od roku dopiero uznała nas za CORE to czego oczekiwać.
Jakby w Polsce rynek EV był taki jak na zachodzie to inaczej by to wyglądało.
Ale o czy tu mówić, byłem ostatnio na oficjalnej prezentacji EQS i co? Goście ktorzych stać na takie auto zakochani są w S-Classe w dieslu. I wszyscy ***** *** 😭 więc to nie kwestia fanklubu 500plus.

danielm

Pionier e-mobilności
Czyli Tesla też z kartonu skoro stawia w miastach, a nie na MOPach. 😉
Jak jechałem latem przez Europę z kartonu to tylko w kilku miejscach SCh były na MOP.
Większość wymagało zjazdu z autostrady. A we Włoszech to prawie do centrum zazwyczaj trzeba było zjechać.
U nas opóźnienie w rozwoju infrastruktury wynika z wielu aspektów. Skoro Tesla od roku dopiero uznała nas za CORE to czego oczekiwać.
Jakby w Polsce rynek EV był taki jak na zachodzie to inaczej by to wyglądało.
Ale o czy tu mówić, byłem ostatnio na oficjalnej prezentacji EQS i co? Goście ktorzych stać na takie auto zakochani są w S-Classe w dieslu. I wszyscy ***** *** 😭 więc to nie kwestia fanklubu 500plus.
tesla jeszcze nie uznała nas za swoją córke :) premium kupić nie można, przez kilka miesięcy nic nie można było kupić z apki

t3sla4sun

Zadomawiam się
@Gandalf @danielm Nie zrozumcie mnie źle. Jeżeli to inicjatywa samego hotelu, to spoko. Ale to Tesla sama z siebie nie czuje potrzeby wybudowania własnego Superchargera? No to niby jest jakaś stolica czy coś.
Wiem, że Polska podupadła we wszystkich możliwych rankingach, zlikwidowali nam demokracje, mamy rząd, który nie umie ogarnąć nawet jak się nazywa, ale jedna ładowarka na Stolicę mogła by być z ich własnej inicjatywy na zewnątrz z łatwym dojazdem ;)

Najnowsze dyskusje