Szlabany idiotycznie działające, czy trafiły też na kretyna ?

Bronek

Pionier e-mobilności
Kto tak zaprogramował zapory ? .
Kto wjeżdża na czewonym ?
Kto kto wyłamał jedną zaporę, a ma opory przed wyłamaniem drugiej ?

To ....

Teslarz

Zadomawiam się
Ja wam powiem dlaczego jest tak dużo przypadków dziwnych zachowań kierowców, że zamiast wyłamać szlaban to stają i kombinują. (Był nawet przypadek z kierowcą karetki który wjechał na przejazd, szlabany się zamknęły i stawiał karetkę w poprzek)

Po prostu ludzie boją się konsekwencji że wyłamią szlaban i myślą że jakoś to będzie, pociąg przejedzie, szlabany się otworzą i pojadą dalej.

Tyle się mówi w mediach że wyłamanie szlabanu to parę groszy, ale każdy się boi mandatu który wynosi bodajże 1500 albo 3000 zł.

To jest tak jak z oknami życia, są po to żeby kobiety mogły oddać dziecko, ale jak tylko któraś kobieta odda to nagle rozdmuchuje się to w mediach i szuka się tej

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Tyle się mówi w mediach że wyłamanie szlabanu to parę groszy, ale każdy się boi mandatu który wynosi bodajże 1500 albo 3000 zł.
Lepiej rozjebać ciężarówkę za 2 melony i pociąg za 100 melonów ! Brzmi rozsądnie :)

Bronek

Pionier e-mobilności
Te szlabany rowerem wyłamiesz

Kiedyś to były rury z zwisającymi łańcuchami podnoszone cięgnami czasem ręcznie z oddalonej zawiadowni .Raz się na tym mieszaliśmy i Milicja nas zwinęła a do dzisiaj czuję palę na dupie.
Gość to cipa, bo przecież jeden już załatwił
W osobówce trudniej die zdecydować , bo jest na wysokości oczu .
No nie pokazując w TV tego idiotyzmu z podniesieniem, poprzedzającego incydent

Last edited:

Teslarz

Zadomawiam się
Lepiej rozjebać ciężarówkę za 2 melony i pociąg za 100 melonów ! Brzmi rozsądnie :)
Nie zrozumiałeś mojego postu. Oczywiście że lepiej jest wyłamać rogatkę za 500 zł niż rozwalić pociąg za milion, ale jakoś dziwnym trafem dziesiątki osób w ciągu roku tych rogatek nie wyłamują. A dlaczego to napisałem wyżej.

danielm

Pionier e-mobilności
to wydarzenie z mojego miasta, na grupie zostałem całkowicie zjechany gdy powiedziałem że szlabany nie powinny się podnosić skoro nadjeżdza pociąg. w bydgoszczy mamy kilka szlabanów na ruchliwej drodze i ruchliwych torach. samochody czasami czekają 15 minut na przejazd bo 3 pociągi w odstępach kilkuminutowych jeżdzą i szlabany się nie podnoszą. więc można. i nawet rozumiem tych co przejeżdzają na czerwonym przy podniesionych szlabanach. rozumiem gdy zapala się czerwone ale szlabany jeszcze nie opadają to nie wjeżdzam. ale skoro szlabany się podnoszą to jestem w stanie zrozumieć że ktoś mniej cierpliwy rusza.