No to, moim skromnym zdaniem, za 17kW zapłaciłeś względnie dobrze, liczę że nie nie kiwnąłeś nawet palcem bo cena robi wrażenieU mnie południe 22/350 i wschód 6x350 =9,8kWp - tu są elektryki
Po drugiej stronie ulicy 20x 350 =7 kWp czyste południe- tu są spaliniaki
DWIE INSTALACE monokrystaliczne - SolarE + optymizery i Fornius dwa stringi , cena ok 78 tyś
dachówka i blacha ale nietypowa same krokwie.
View attachment 839View attachment 840
Broniu, Panie co ty tam zasilaszNic nie robiłem, sąsiad zarobil bo wynajął im pokoje na 3 dni.
papiery internetem. Miesiąc wczesniej marzec 2020 zaczeły sie dostawy w kwietniu zrobili w maju ruszyła oficjalnie
U siebie te 9,8 akurat 18 maja minie im rok i będzie te 10MWat produkcji . Ale to dla mnie lekko za mało.
Panele wschodnie mają ok 10% mniejsza sprawność. zob 2 gie zdjęcie
akurat wybrałem całkowita produkcje od zainstalowania
Panel przy kominie ma najmniej pomimo optymizera i bycia w grupie południowej ( ost w śr rzędzie po prawej)
View attachment 842
View attachment 841
Panie Marku za reklame sie placi. Proponujemy zeby wplacil Pan na konto redakcji 5000.-Na Warszawę robią tutaj dobrze i konkurencyjnie, bo mi wyszło 3500 zł za 1 kwh, a montowane 20 szt paneli 395W.
Są trochę powolni, ale nie jest to żaden moloch z naganiaczami.
U mnie się sprawdzili, ustaliłem w kwietniu, a montaż w maju. Teraz zapewne dłużej się czeka.
W ostatniej chwili zmienialiśmy panele na inne, bo okazało się, że w hurtowniach nie ma tego modelu co ustaliliśmy, ale te zaproponowane nawet bardziej mi odpowiadały Trina Solar Vertex S, zamiast QCells ML G-9.
inż. Marek Fenske
///Solar-Tech P.H.U.
Produkcja- Handel- Usługi
ul. Złota 61 lok. 101
00-819 Warszawa
tel.kom.: 793 386 309
///Solar-Tech P.H.U.
ul. Książąt Pomorskich 34/25
89-604 Chojnice
tel.kom.: 505 448 124
internet: www.solar-tech.pl