od 2 tygodni jeżdze zastępczą teslą, w warsztacie dodali mnie jako kierowce, telefon dodany do samochodu i przez 3 dni działało normalnie a potem przestalo, auto tak jak piszesz, zamykało się jak odszedłem ale nie pozwalało mi otwierać auta. używałem telefonu jako RFID przez 2 dni aż w końcu się wkurzyłem i zacząłem szukać rozwiązania problemu. okazało się że... trzeba było w telefonie włączyć i wyłączyć tryb samolotowy, nawiązało się ponownie połączenie BT i od tego czasu działa normalnieJak to jest z otwieraniem TM3 telefonem?
Sparowałem.
Po odejściu samochód się zamyka.
Ale nie chce się otwierać.
Jest jakieś dużo opóźnienie?
Czytałem o trybie samolotowym.od 2 tygodni jeżdze zastępczą teslą, w warsztacie dodali mnie jako kierowce, telefon dodany do samochodu i przez 3 dni działało normalnie a potem przestalo, auto tak jak piszesz, zamykało się jak odszedłem ale nie pozwalało mi otwierać auta. używałem telefonu jako RFID przez 2 dni aż w końcu się wkurzyłem i zacząłem szukać rozwiązania problemu. okazało się że... trzeba było w telefonie włączyć i wyłączyć tryb samolotowy, nawiązało się ponownie połączenie BT i od tego czasu działa normalnie
To chyba zalezy od oprogramowania. Ostatnie 6 miesiecy nie mialem problemu, po ios 16 czasem nie widzi kluczyka.A u mnie w iOS niestety czasem podejdę do samochodu i potrzebuje kilkunastu sekund żeby złapaćczasem muszę z kieszeni tel. wyjąć i odblokować w sterowaniu ręcznie. Wkurza to strasznie.
W ios nie ma za wiele możliwości sprawdzeniaPosprawdzajcie ustawienia oszczędzania baterii dla aplikacji Tesla i dostęp do BT. Jak wszystko wydaje się być dobrze ustawione, to spróbujcie się jeszcze raz sparować - ja miałem kiedyś jakieś dziwne problemy tego typu i pomogło. Moim zdaniem iOs 16 mógł zmienić optymalizację baterii.