chewbacca

Posiadacz elektryka
Sprawdzić to, trzeba podchodzące z boku, gdzie na pustym placu i kwita. Bo mi sie wydaje ze łapie z kierunków . Mialem zapis jak facet otworzył drzwi i coś grzebal przy progu (wpadlo mu coś między siedzenie a drzwi ) po czym zamknął i siedzial dalej
Dokładnie. Mówię - kiedyś miałem masę takich nagrań. Teraz nie. I właśnie w ten sposób sprawdziłem, że boczne mi już nie nagrywają. Podchodząc z boku :p

Gandalf

Pionier e-mobilności
I skąd masz log, który to zawiera?
W katalogu z nagraniem jest plik event.json w formacie łatwo ogarnialnym przez człowieka.
np.:

JSON:
{
    "timestamp":"2022-06-15T22:14:38",
    "city":"Nice",
    "est_lat":"43.6852",
    "est_lon":"7.23545",
    "reason":"sentry_aware_object_detection",
    "camera":"3"
}

chewbacca

Posiadacz elektryka
A nie zmieniłeś sobie trybu sentry by reagował tylko na "zagrożenia fizyczne"?
(kiedyś takiego czegoś nie było)
wiem, wydaje mi się nawet że już to też sprawdzałem... ale się upewnię. no i zresztą z przedniej i tylnej kamery nagrywa dalej bez zarzutów.

Nemiroff

Zadomawiam się
Czy da się na stałe wyłączyć:
  • Zapobieganie niekontrolowanej zmianie pasa ruchu
  • Automatyczne ustawiania świateł
Po każdorazowy wejściu do samochodu te ustawienia zmieniają się domyślnie na włączone, co jest dla mnie b. irytujące...

Co źle robię czy TTTM?

ciastek

Pionier e-mobilności
Co źle robię czy TTTM?
TTTM
Układ zapobiegania niekontrolowanej zmianie pasa ruchu jest automatycznie włączony na początku każdej jazdy. — https://www.tesla.com/ownersmanual/model3/pl_pl/GUID-ADA05DFF-963D-477D-9A51-FA8C8F6429F1.html

Światła zewnętrzne (…) działają zawsze w trybie Auto po każdym włączeniu pojazdu Model 3. —https://www.tesla.com/ownersmanual/model3/pl_pl/GUID-1C209641-AA23-47AC-B0D1-3FE3779CF222.html

nabrU

Pionier e-mobilności
Zna ktoś odpowiedź dlaczego nie włącza mi się 'Overheat Protection'?
W kabinie 42*C, ustawienie na 35*C i nie chłodzi :oops:

Screenshot_2023-09-07-15-31-45-64_dea0ed4dc7fea9051b966dd91d80d9ae.jpg

chewbacca

Posiadacz elektryka

View attachment 13131
A mnie zastanawia dlaczego ja nie mam wyboru temperatury tej funkcji?:-O
I dodatkowo jak to jest, że pasażer ma w Twojej Tesli kierownicę?? To jakaś dodatkowa opcja przy konfiguracji?:p

nabrU

Pionier e-mobilności

Wersja FW? Ja jestem na 2023.26.8
I dodatkowo jak to jest, że pasażer ma w Twojej Tesli kierownicę?? To jakaś dodatkowa opcja przy konfiguracji?:p

To jest najlepsza wersja FSD ;) Jest parę miejsc na świecie gdzie taka opcja jest dodawana za free :ROFLMAO:

KrzysztofFly

Pionier e-mobilności
U mnie wybór temperatury pojawia się po włączeniu funkcji.

chewbacca

Posiadacz elektryka
Wersja FW? Ja jestem na 2023.26.8
Jestem na dokładnie tej samej wersji! I nie mam tej opcji :-( W aucie też nie...

U mnie wybór temperatury pojawia się po włączeniu funkcji.
U mnie nawet po włączeniu się nie pojawia :-/

EDIT: zajrzałem do instrukcji. Co ciekawe, przy tej opcji jest dodane "jeśli dotyczy". Ciekawe od czego to zależy...
Elementy sterujące klimatyzacji 2023-09-07 17-30-02.png

KrzysztofFly

Pionier e-mobilności
Jestem na dokładnie tej samej wersji! I nie mam tej opcji :-( W aucie też nie...

U mnie nawet po włączeniu się nie pojawia :-/
Też mam to samo 2023.26.8 , a wybór temperatury przy pierwszym włączeniu pojawił się po kilku sekundach (nie wiem, być może łączył się z autem). Kwestia jeszcze czy Twoja 3 ma pompę ciepła?

chewbacca

Posiadacz elektryka
Też mam to samo 2023.26.8 , a wybór temperatury przy pierwszym włączeniu pojawił się po kilku sekundach (nie wiem, być może łączył się z autem). Kwestia jeszcze czy Twoja 3 ma pompę ciepła?
Pompa ciepła jest. Co ciekawe pamiętam, jak ta opcja pojawiła się w którejś z aktualizacji. Wtedy to miałem. Myślałem po prostu, że w którym momencie to wyłączyli więc teraz jestem w szoku, że u innych wciąż to jest.

To samo tyczy się jeszcze jednej opcji. Podobna historia - pamiętam jak to wprowadzali w aktualizacji i wtedy to miałem. Teraz nie potrafię tego znaleźć (tzn. jestem pewny że tego nie mam). Mianowicie chodzi o możliwość wyłączenia dźwięku włączenia/wyłączenia tempomatu. Zakładam w sumie oddzielny wątek bo aż się trochę zdenerwowałem!

Funkcje Autopilota 2023-09-07 17-39-18.png

Last edited:

6a8

Posiadacz elektryka
Czy da się na stałe wyłączyć:
  • Zapobieganie niekontrolowanej zmianie pasa ruchu
  • Automatyczne ustawiania świateł
Po każdorazowy wejściu do samochodu te ustawienia zmieniają się domyślnie na włączone, co jest dla mnie b. irytujące...

Co źle robię czy TTTM?
A używasz łatwe wsiadanie ?

zibizz1

Pionier e-mobilności
Łatwe wsiadanie nie ma tu znaczenia.
  • Zapobieganie niekontrolowanej zmianie pasa ruchu - tej opcji nie da sie na stałe wyłączyć
  • Unikanie opuszczenia pasa ruchu - tą opcję da się wyłączyć na stałe (Wył, Ostrzeżenie, Asystent)

Nemiroff

Zadomawiam się
Łatwe wsiadanie nie ma tu znaczenia.
  • Zapobieganie niekontrolowanej zmianie pasa ruchu - tej opcji nie da sie na stałe wyłączyć
  • Unikanie opuszczenia pasa ruchu - tą opcję da się wyłączyć na stałe (Wył, Ostrzeżenie, Asystent)
Niestety opuszczenia pasa ruchu resetuje się na domyślne włączone po każdym uruchomieniu.
Dziękuje koledze ciastek

nabrU

Pionier e-mobilności
Była już tu rozmowa, ja mam dwie rwd i lr, obie ten sam soft, obsluguje tym samym telefonem, raczej wersje rwd nie maja tej opcji

Ale przecież ja mam RWD (co prawda LR) i opcja zabezpieczenia przed przegrzaniem jest...

rawier

Posiadacz elektryka
wydaje mi się, że tutaj będzie problem:
1694150944517.png

jak będziesz próbował włączyć z poziomu samochodu a nie aplikacji to dostaniesz taki komunikat. Jest to trochę mylące niestety.

nabrU

Pionier e-mobilności
To jaki jest sens tej funkcji jeśli nie działa ona przy włączonym alarmie? :unsure: