Nemiroff

Zadomawiam się
Pod Decathlon masz 80kw - 6 stanowisk + obok McDonald, BP na kawę. Odległość od Tesla prawie żadna i tam od razu wylatujesz na obwodnicę w kierunku Wrocław/Poznań/Kraków itd. Omijasz miasto (pomijając korki rano ale już wakacje więc nie ma dramatu).
Możesz proszę napisać jaka stawka jest na tej ładowarce? Ładowanie za pre-autoryzację 30/60/90 ile to będzie kWh? Na stronie power dot przykładowa stawka to 2,5 zł za kwh

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Możesz proszę napisać jaka stawka jest na tej ładowarce? Ładowanie za pre-autoryzację 30/60/90 ile to będzie kWh? Na stronie power dot przykładowa stawka to 2,5 zł za kwh
Niestety nie wiem - jaj jej używam z Kartą DCS więc nigdy nie uruchamiałem przez ich portal. Z tego co ktoś przy mnie robił to skanujesz QR do ich strony (francuskiej) i tam opłacasz z karty ale jak i ile nie umiem powiedzieć.

nabrU

Moderator
Czy Tesla potrafi mieć 2 telefony sparowane i aktywne po BT tzn. oba telefony są zdolne odebrać połączenie po BT w dowolnej chwili?

6a8

Posiadacz elektryka

nabrU

Moderator

Bronek

Pionier e-mobilności
To dziwne ale związane chyba z tym że telefony to też kluczyki? . A może nie wpadli jeszcze na tą opcje?
Czasami wsiadam z zegarkiem (esim i nie da sie go sparować jako telefon ale działa jako kluczyk itp), gdy żona jest jako pasażer i wtedy łączy z tel żony (jest slave). Profil mój. Wysiadam po zapmniany telefon, ponownie wsiadam, profil zostaje mój i telefon mój jako master w ustawieniach, łączyć zaczyna rozmowy.
Mysle, że jak ludzie zaczną mieć z tym problemy to może tak jak tez w Leafie będzie łączyć inne sparowane.?

nabrU

Moderator
U mnie sprawa się ma tak: mam telefon prywatny i telefon służbowy.
Scenariusz: jadę gdzieś i mam oba telefony, dzwoni żona lub syn na prywatny potem kolega z pracy na służbowy. W ID.3 oba były sparowane i połączone z autem (ale tak można było maksymalnie z 2 telefonami- oczywiście więcej mogło być tylko sparowanych) i to pięknie działało.
Dziwię się, że tak to nie działa w Tesli bo u nas TM3 staje się prawie standardowym pojazdem flotowym ;)

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja mam podobnie ale mam na to sposób, nie odbieram i mam przerzucenie na ten sparowany. Ale niestety z auta już nie zadzwonię.
Tez sid zdziwilem, mysle, że to nie jest problem techniczny a mentalny? To jak z E-pedal, dog mode itp.