Bronek

Pionier e-mobilności
To Mennekes to Marka i producent a kablel jest ze złączami typu/standardu 2
MENNEKES-ELEKTROTECHNIK-GMBH-AMP-CO-KG

W ogóle to nomenklatura w EV jest jest jeszcze "nieustabilizowana", bo to wszystko nowe

Poldek

Fachowiec
Mennekes to lepiej niż "niebieski kabel" jak napisałeś wcześniej, ale to nadal jak nazywać odkurzacz "electrolux".

Mennekes to lepiej niż "niebieski kabel" jak napisałeś wcześniej, ale to nadal jak nazywać odkurzacz "electrolux".

No tak,
teraz do chaosu z nazewnictwem dodałeś jeszcze electroluxa

super👍

Wjk

Nowy na Forum
Hej,
Mam szybkie pytanka.

1. Odchodzę od samochodu z komórka i chce żeby został otwarty (ktoś został w samochodzie). Jak to zrobić? Obecnie wyłączam BT w telefonie ale jest to irytujące.
2. Czy da się jakoś ustawić stała prędkość w tempomacie? Np 95km/h na stałe i jak go wylacze to chce wrócić do tych 95 bez względu na ograniczenia jakie (niepoprawnie) widzi tesla.
3. Czy da się zmienić tryb jazdy bez klikania po ekranie? Głosowo lub jakoś szybko na ekranie. Obecnie mam 3 kliknięcia (auto, jazda, i standard).

krzyss

Pionier e-mobilności
1. Zostawiam uchylone drzwi, albo wlaczam kemping mode
2. Da sie ustawic zeby wlaczyl predkosc z jaka aktualnie jedziesz, a nie taka jaka przepisy pozwalaja. W ustawieniach autopilota.
3. Chyba sie nie da

gim-kg

Pionier e-mobilności
Ja dostałem tylko shuko (zwykła wtyczka 3kW).
Jeśli chodzi o ładowanie SuC za granicą lądując w DE miałem płatność i FV w EUR, dosłownie dziś ładowałem w CZ i ściąga z karty płatność w walucie odpowiedniej dla kraju (CZK), a bank jak nie masz konta walutowego przelicza na PLN.
Załóż sobie ”Revolut”, kartę podłącz do konta Tesli i nie martwisz się o przewalutowanie.

Wjk

Nowy na Forum
1. Zostawiam uchylone drzwi, albo wlaczam kemping mode
2. Da sie ustawic zeby wlaczyl predkosc z jaka aktualnie jedziesz, a nie taka jaka przepisy pozwalaja. W ustawieniach autopilota.
3. Chyba sie nie da
ok, dzieki za info!

1. Dzieki, nie wiedzialem o kemping mode. Bede wlaczal.
2. Tak robilem, ale to dalej jest malo wygodne. Jest skrzyzowanie anulujace ograniczenie do 50, Tesla dalej widzi 50 i musze recznie przyspieszac i wlaczac tempomat.
3. ok