tokwi

Pionier e-mobilności
Mam hak i planuje korzystać z niego głównie do targania rowerów na wypady weekendowe, oraz jak ostatnio się okazało, wypożyczenia przyczepy żeby coś przetransportować na krótki dystans.

Ale na bank nie sprawdzi się w ciągnięciu kempingu czy łódki.
3 dni po krajach Weszehradu.
8AE8419F-3D06-4C3B-9A20-E753C5CC98A0.jpeg 4 os + 3 rowery + c.a. 100kg bagażu = ~220Wh/km

wiry w baku, ale lądowanie nie jest praktycznym problemem - bardziej ten węgierski język

cooler

Pionier e-mobilności
Też szukam jakiegoś bagażnika na rowery. Thule troche overrated, zastanawiam się nad czymś tańszym. Nie zamierzam zapieprzać z tymi rowerami dwie paki, oraz wyjeżdżać z nimi poza Polskę, wiec rozglądam się nad czymś podobnym do tego poniżej...

https://allegro.pl/oferta/platforma...-3-rowery-10252723544?fromVariant=10252717823
Mam taki bagażnik "podwieszane rowery" na hak i sprawdza się fantastycznie. Na tyle dobrze że kupiłem już 2 - na 2 rowery oraz na 4 rowery. Na 2 jest tak układny po złożeniu że praktycznie nie zabiera miejsca (składa się jak nożyce gdzie ramona są obok siebie a ramiona do mocowania rowerów są na takich obrotowych mocowaniach - też się wszystko zgrabnie składa. Jest lekki i robiłem nawet tak że jechałem z rowerem do serwisu np Toyoty, wracałem na rowerku, a potem z powrotem, czasem nawet zabierając mocowanie na rower na bagażnik - bez problemu się woziło. załoenie na hak to 15 sekund. następna 1 minuta i rower podwieszony, sciągnięte taśmy i jazda. Nawet mój nieogarnięty technicznie syn daje radę.
Ten na 4 rowery trochę bardziej pancerny, ale też się składa no i daje radę.
Mam też 3-cie mocowanie na rowery, taki stawiany/podwieszany na klapę bagażnika (mam też 2 samochody bez haka a chciałem mieć opcję na rower) i o dziwo 2 rowerki VW Polo dawał rady 300km na Mazury zawieźć. Zero problemów i z klapą nic się nie dzieje. Ładnie rozkłada ciężar na takich łapach i w sumie to one bardziej wiszą na taśmach niż leżą na pionowej części klapy bagażnika. Bardzo sprytne rozwiązanie i bezproblemowe - w dodatku szybko się wszystko zakłada.
Może to jest opcja dla Ciebie?

adamjttk_1

Posiadacz elektryka
Zamawiałem jeszcze za czasów jak hak był dostępny w konfiguratorze. Na fakturze mam 4065pln za hak. Ale powiem ci że jeszcze go nie zamontowałem. Leży w garażu i czeka.

Nie zazdroszcze pierwszego montazu.
Chyba 10 min klnalem na czym swiat stoi, jeszcze padalo i trzeba kleczec i nurkowac pod auto.

W 5-er byl przycisk w bagazniku, pstryk hak jest, pstryk haka nie ma.

gim-kg

Pionier e-mobilności
Dzisiaj (17.08) przyjechało 5 szt. SR+ MIC. Białe z czarnym wnętrzem. Była tez chyba jedna P ale nie przyglądałem się.

Attachments

• D9DF5094-8A84-4714-9996-649DC6E2FC02.jpeg
    D9DF5094-8A84-4714-9996-649DC6E2FC02.jpeg
    2,9 MB · Liczba wyświetleń: 94
  • 73BE686C-7386-44F9-92D1-F24E68EEBA14.jpeg
    73BE686C-7386-44F9-92D1-F24E68EEBA14.jpeg
    1,3 MB · Liczba wyświetleń: 84

slaveq

Pionier e-mobilności
Szybkie pytanie. Czy sentey mode wysyła wam powiadomienia na telefon o zdarzeniach? Dziś dowiedziałem się że ponoć istnieje taka możliwość ale nigdy się to u mnie nie zdarzyło. Trzeba to jakoś aktywować?

cooler

Pionier e-mobilności
Czy sentey mode wysyła wam powiadomienia na telefon o zdarzeniach? Dziś dowiedziałem się że ponoć istnieje taka możliwość ale nigdy się to u mnie nie zdarzyło
Mi nie wysyła, a chętnie bym to włączył jeśli się da. Sprawdzałem opcje w aplikacji i jest tylko w sekcji Powiadomienia:
- Alarm
- Rozpoczęcie ładowania
- Przerwanie ładowania
- Ładowanie Zakończone
- Aktualizacja oprogramowania
- i opcje przywołania - mam podstawowego AP więc nie działa (chyba)

Mam wszystko włączone i nigdy nie dostałem powiadomienia o zdarzeniu Sentry. Byłem wczoraj w serwisie przy okazji drobnych regulacji drzwi i szyby kierowcy i ma być nowy soft, podobno kompletnie inny. Oby nie gorszy...

cooler

Pionier e-mobilności
Chyba 10 min klnalem na czym swiat stoi, jeszcze padalo i trzeba kleczec i nurkowac pod auto.
Czyli trzeba zrobić tak jak z łańcuchami śnieżnymi: pierwszy raz zamocować hak na sucho w garażu żeby wiedzieć co i jak, a nie uczyć się kiedy trzeba użyć.
Jak miałem już wprawę to łańcuchy zakładałem w 2 minuty...