Boko

Fachowiec
Dzieki za odpowiedz.
A czy jak juz rzeczywiscie zloze zamowienie, planuje jakos w okolicach konca pazdziernika, to na ft lub zamowieniu bede miec orienatcyjny termin ?

danielm

Pionier e-mobilności
Dzieki za odpowiedz.
A czy jak juz rzeczywiscie zloze zamowienie, planuje jakos w okolicach konca pazdziernika, to na ft lub zamowieniu bede miec orienatcyjny termin ?
tego nawet Elon nie wie. pamiętaj tylko że Tesla dostarcza auta w drugim miesiącu kwartału a wydaje je w trzecim. Więc jak nie grudzień 2021 to marzec 2022

newbe

Posiadacz elektryka
Sr+ na lfp- 2 tygodnie użytkowania, ładowanie głównie z ac (powoli), abrp i tessie pokazuje mi degradację baterii 2%, 53.9kwh - coś chyba za szybko, nie? Dzisiaj naladowalem do 100% na GW żeby "wykalibrowac" ale nadal taki status. Martwić się?
Nie matwić się, tylko na razie zanotować tą pojemność jako początkową.
Na dodatek w LFP z napięcia bardzo trudno oszacować stan naładowania ogniwa i BMS ma problem z oszacowaniem.
Dla sportu - można kabelek OBD2 podłączyć i sprawdzić, a tak - nie martwić się i jeździć...

Jusand

Posiadacz elektryka
Pytanie, czy ktoś z SR+ 2021 robił upgrade głośników, wykorzystując "gotowca" z allegro? (tesla-3-sr-zestaw-adaptacji-glosnikow-z-8-do-14). Widziałem to gdzieś na forum, że ktoś to kupował, ale nie mogę odnaleźć. Pytanie, czy warto i ile trwa zabawa? (Widziałem filmiki na YouTube, ale chciałbym wiedzieć, czy ktoś z nas to robił?)

Jusand

Posiadacz elektryka
Najpierw potwierdz ze masz te glosniki w SR+ 2021....
To może ich nie być? Tego nie brałem pod uwagę, osłony są ale nie chciałbym ich rozbierać.

Quba88

Posiadacz elektryka
Dzieki za odpowiedz.
Dzisiaj się wyświetla:
1632397863312.png

Suchy

Zadomawiam się
Hej, mógłbyś z ciekawości wrzucic zdjęcie o co chodzi z tym trójkątem przy lusterku? Co w nim może być źle spasowane? Może powodować że samochód jest głośniejszy przy wyższych prędkościach?
Przepraszam, że dopiero teraz. Urlop był ;-) Wiem, że inni mają gorzej ale i tak liczę na poprawkę ;-)

Attachments

• IMG_0611.jpeg
    IMG_0611.jpeg
    1,1 MB · Liczba wyświetleń: 73
  • IMG_0612.jpeg
    IMG_0612.jpeg
    1,2 MB · Liczba wyświetleń: 82