Bronek

Pionier e-mobilności
Ponieważ mam kilka evse a Teslowskie z pstryczkiem dałem synowi do Leafa. Inne, przenośne 3f mam w bagażniku i z uszkodzonym chyba pstryczkiem. Tesle ładuje jakimś hiszpańskim, też od biedy mobilnym i regulowanym 3F, otrzymanym za darmo z Nissaem. Jest bez pstryczka.
Do tej pory klapkę otwierałem z zegarka lub NFC nalepką naklejoną na mocowanie kabla i i telefonem.
Ale... postanowiłem poeksperymentować i kupiłem kabelek z guzikiem 2m za sporą kasę tu https://www.evchargeking.com/en/ (ok 1300zł}
Po prostu mam 4ry evse i starczy

Boko

Fachowiec
Hey, czy na premium connectivity jest dzienny limit danych? A jesli tak to jaki?
2E809C0C-3478-4CED-B781-B9D93DD92C6A.jpeg

Bronek

Pionier e-mobilności
Ad kamerki to pisałem, że tak jest jak się za dużo oglada ile? Miałem tak po kilkunastu minutach

Naklejka
Np https://allegro.pl/listing?string=naklejka rfid
To tak prosto nie jest. Nsklejka Rfid za kilka zł. Programujesz ją programem do makr np MAKRODROIDEM do tego programu potrzebny np Tasker Tesla i telefon z NFC zbilżając się do naklejki robi co chcesz np otwiera klapke~
Wszystko w necie i na YT

Boko

Fachowiec
Ad kamerki to pisałem, że tak jest jak się za dużo oglada ile? Miałem tak po kilkunastu minutach

Naklejka
Np https://allegro.pl/listing?string=naklejka rfid
To tak prosto nie jest. Nsklejka Rfid za kilka zł. Programujesz ją programem do makr np MAKRODROIDEM do tego programu potrzebny np Tasker Tesla i telefon z NFC zbilżając się do naklejki robi co chcesz np otwiera klapke~
Wszystko w necie i na YT
No oddalem do warsztatu na polozenie folii ppf i sprawdzalem jak im (nie)idzie :) czyli nie wiadomo ile Mb, Gb dziennie mamy?

Bronek

Pionier e-mobilności
gdzie takie naklejki?
Filmik jak to działa
Normalnie jak nie śpi, to idzie to szybko.
Podobnie z smartwacha.
Guzik to guzik, niemniej też bywa że nie zaskakuje od razu
Zamkniętą otwiera, tu jestem podłączony do ładowania nocnego

Errata
Nie " mamy klapkę" a nalepkę.

Gandalf

Pionier e-mobilności
a jak nie to zamówię cos innego z neta bo szczerze mówiąc nie widzę aż takiej różnicy miedzy TWC a resztą.
OMG, nie żartuj.
Różnica jest taka, ze TWC jest ładny, w przeciwieństwie do wszystkich innych, które są brzydkie.
Robi tak ładnie mryg mryg diodami, oraz posiada dżinks do otwierania klapki.
Oraz ma zabezpieczenia prądowe takie i owakie.
Ciężko o coś lepszego z takim stosunkiem jakości do ceny.

Szymek

Fachowiec
OMG, nie żartuj.
Różnica jest taka, ze TWC jest ładny, w przeciwieństwie do wszystkich innych, które są brzydkie.
Robi tak ładnie mryg mryg diodami, oraz posiada dżinks do otwierania klapki.
Oraz ma zabezpieczenia prądowe takie i owakie.
Ciężko o coś lepszego z takim stosunkiem jakości do ceny.
:) spoko. Jak dowiedziałem się jaka jest cena to tez mi się wydaje ze wyglada lepiej niż inne wallbox i ten przycisk o którym piszecie jest fajnym ficzerem. Spodziewałem się ze TWC będzie jakoś kosmicznie droższy i wtedy wziąłbym cokolwiek co ma dobre opinie (nie spali domu) i generuje 11kW.